Woerden.nl
hoofdstad van het groene hart
logo
Nieuwsbrief Woerden
 

In deze nieuwsbrief vindt u een selectie van de berichten die de gemeente Woerden de afgelopen week heeft gepubliceerd op haar website. Het gaat om officiële persberichten en ander nieuws. Via WoerdenNieuws bent u in één oogopslag op de hoogte van de belangrijkste collegebesluiten en ontwikkelingen.

Meer informatie vindt u op www.woerden.nl
Zoekt u informatie van de gemeenteraad? Kijk dan op gemeenteraad.woerden.nl

Gemeente Woerden stelt eerst de lokale opgave vast en daarna RES 1.0

23-06-2021

PERSBERICHT > Vandaag presenteerde regio U16 de Regionale Energie Strategie 1.0 (RES 1.0). Hierin beschrijft de regio hoe zij 1,8 TWh (terawattuur) zonne- en windenergie wil opwekken in 2030. Gemeente Woerden draagt bij aan deze regionale opgave door eerst het lokale afwegingskader grootschalige duurzame energie vast te stellen.

Lees verder



Reis mee naar het Woerden van 1672

23-06-2021

Op het Defensie-eiland kunt u op een bijzondere manier de geschiedenis van Woerden beleven. Hier is een 'virtual reality'-paal (VR-paal) geplaatst: een tijdmachine waarmee u terugreist in de tijd. De paal staat bij huisnummer 4 (bij appartementencomplex Citadel).

Lees verder



Presentatie hoofdlijnen omgevingsvisie Woerden

23-06-2021

Graag nodigen wij u uit voor een online presentatie over de opbrengsten uit de verschillende participatiebijeenkomsten en de resultaten uit de enquête over de Omgevingsvisie. We zullen ook een eerste beeld van de Woerdense omgevingsvisie presenteren.

Lees verder



Coronanieuws > alles open op 1,5 meter afstand

22-06-2021

Afgelopen vrijdag kondigde het kabinet stap 4 aan. Vanaf zaterdag 26 juni kan er weer veel meer. De belangrijkste zaken op een rij...

Lees verder



Oostdam vanaf zaterdag weer in twee rijrichtingen open

21-06-2021

Boerendijk kan fase 1 en 2 afronden.

Lees verder



Onderzoek uitgevoerd onder inwoners over energietransitie

17-06-2021

Inwoners van gemeente Woerden hebben over het algemeen een positieve houding ten opzichte van de energietransitie. Wel zijn er ook zorgen. Dit blijkt uit een onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren door onafhankelijk onderzoeksbureau Motivaction.

Lees verder


Met vriendelijke groet,
Woerden.nl

 



U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich op 20-06-2014 hebt aangemeld om de volgende nieuwsbrief te ontvangen: WoerdenNieuws.

U kunt zich uitschrijven via de link hieronder:
Uitschrijven