Woerden.nl
hoofdstad van het groene hart
logo
Nieuwsbrief Woerden
 

In deze nieuwsbrief vindt u een selectie van de berichten die de gemeente Woerden de afgelopen week heeft gepubliceerd op haar website. Het gaat om officiële persberichten en ander nieuws. Via WoerdenNieuws bent u in één oogopslag op de hoogte van de belangrijkste collegebesluiten en ontwikkelingen.

Meer informatie vindt u op www.woerden.nl
Zoekt u informatie van de gemeenteraad? Kijk dan op gemeenteraad.woerden.nl

Beleef duurzaam wonen tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route

21-10-2021

Huiseigenaren delen hun ervaringen met energiebesparing. U kunt bij ze op bezoek en ervaren hoe het is om te wonen in een duurzaam huis.

Lees verder



Energie besparen? Van het aardgas af? Reageer voor 31 oktober op de concept-Warmtevisie

20-10-2021

Hoe verwarmt u uw huis of bedrijf? Sinds januari 2021 werkt gemeente Woerden samen met inwoners en ondernemers aan de Warmtevisie. Hierin staat hoe we aan de slag gaan met energie besparen, en in alle huizen en gebouwen afscheid nemen van aardgas.

Lees verder



Duurzaamheidswinkel Woerden opent op 22 oktober

20-10-2021

Deze vrijdag opent de Duurzaamheidswinkel Woerden aan de Voorstraat 75 officieel. Vrijwilligers helpen hier bezoekers met vragen over energiebesparende maatregelen,  circulariteit en biodiversiteit. De winkel heeft een vergoeding gekregen van gemeente Woerden.

Lees verder



Woonvoorziening De Heem vernieuwt

19-10-2021

Naast de Cattenburgrerplas huisvest het Leger des Heils al jaren een bijzondere groep mensen op De Heem. Na jaren van gebruik zijn de woonruimtes en de ruimtes voor de dagbesteding toe aan vervanging.

Lees verder



The Climate Miles in Woerden

19-10-2021

Op dit moment loopt Urgenda-directeur Marjan Minnesma met een grote groep wandelaars vanuit de Groningse Eemshaven naar de internationale klimaattop COP26 in Glasgow. OOp donderdag 21 oktober en vrijdag 22 oktober wandelt de groep door Woerden.

Lees verder



Huldiging Ellen van Dijk

19-10-2021

Dit najaar werd de Woerdense wielrenster Ellen van Dijk zowel Europees kampioen op de weg, als wereldkampioen tijdrijden. Een geweldige prestatie, die gevierd moet worden. Daarom zetten het gemeentebestuur en WTC Woerden haar op dinsdag 26 oktober in het zonnetje.

Lees verder



Asfalteringswerkzaamheden Harmelen

18-10-2021

Op verschillende plekken in Harmelen vindt dit jaar groot onderhoud aan de weg plaats. Dit is nodig omdat het asfalt op een aantal locaties slecht is.

Lees verder



Mantelzorgwaardering 2021 aanvragen

17-10-2021

PERSBERICHT > Mensen die zorgen voor een ander zijn onmisbaar in onze samenleving. De gemeente Woerden zet ook dit jaar alle mantelzorgers graag in het zonnetje. Zij kunnen zich tot 1 december 2021 aanmelden voor de mantelzorgwaardering en ontvangen eind december 2021 een cadeaubon.

Lees verder



Onderzoek naar mogelijke bouw 29 woningen Johan de Wittlaan

15-10-2021

PERSBERICHT > Esprit Projectontwikkeling en gemeente Woerden onderzoeken de mogelijke bouw van circa 29 eengezinswoningen met tuin op de locatie Johan de Wittlaan 12B, C en D. Beide partijen hebben daarvoor begin augustus een overeenkomst gesloten.

Lees verder


Met vriendelijke groet,
Woerden.nl

 



U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich op 20-06-2014 hebt aangemeld om de volgende nieuwsbrief te ontvangen: WoerdenNieuws.

U kunt zich uitschrijven via de link hieronder:
Uitschrijven