Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 1 november 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Controle na niet nakomen fiscale verplichtingen administratiekantoor, gebruikelijk loon dga terecht
Een man beweert dat hij alleen formeel bestuurder is en geen werkzaamheden heeft verricht voor een uitzendbureau. Hof Den Haag oordeelt echter dat de fiscus terecht € 45.000 aan gebruikelijk loon in aanmerking heeft genomen. De aanslag is bovendien niet gebaseerd op zijn registratie in de FSV, maar op legitieme gronden.
Lees verder »
Wolters Kluwer verwerft Nederlandse leverancier belastingoplossingen
Wolters Kluwer Legal & Regulatory (LR) neemt MFAS over, een Nederlandse leverancier van praktische belastingoplossingen en productiviteitstools. MFAS zal deel gaan uitmaken van Wolters Kluwer LR Benelux, dat een toonaangevende aanbieder is van informatieoplossingen en software voor juridische en belastingprofessionals in Nederland.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Checklist Jaarafsluiting boekjaar 2023

De Checklist Jaarafsluiting helpt je de jaarafsluiting soepel te laten verlopen. Zo vergeet je geen belangrijke correcties, controles of analyses bij de overgang naar het nieuwe boekjaar!

Download gratis »
Werken aan duurzame businessmodellen: inspireren of transpireren?
Recent is de uitwerking van de Corporate Sustainability Reporting (CSRD) beschikbaar gekomen en wordt zowel voor het grootbedrijf als het mkb duidelijk dat CSRD impact heeft op het businessmodel van de organisatie. Bij accountants dringt het besef door dat er van hen niet alleen wordt verwacht een oordeel te geven bij het jaarverslag maar evenzeer […]
Lees verder »
Exceltip | Bericht over koppelingen
Soms krijg je bij het openen van een Excel-bestand een bericht over koppelingen en of je die wilt bijwerken. Hoe kom je er nu achter waar die koppeling zit? Zelfs de meest voor de hand liggende optie ‘Koppelingen weergeven’ zal je niet altijd een antwoord geven. In deze tip lees je ook over andere opties.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de eindejaarsdilemma’s bij lijfrenten?

Aan het einde van het kalenderjaar moeten vaak belangrijke keuzes worden gemaakt, zo ook op het terrein van lijfrenten. Wat moet je eind dit jaar nog regelen? En wat moet je nalaten of voorkomen? Erik van Toledo bespreekt op 22 november de do’s en don’ts en geeft belangrijke eindejaarstips op het gebied van lijfrenten.

Lees verder »
PGB behoort ondanks bestemming tot box 3-vermogen
Het staat vast dat liquide middelen waarde in het economische verkeer vertegenwoordigen en als zodanig behoren tot de bezittingen en daarmee tot de rendementsgrondslag voor box 3. Het saldo op een PGB-rekening kwalificeert dan ook als een bezitting, oordeelt hof Den Haag, ook al is het PGB-voorschot bedoeld om zorg in te kopen en niet te […]
Lees verder »
Standpunt gepubliceerd over fiscale eenheid en publiekrechtelijke lichamen
De Kennisgroepen omzetbelasting algemeen en OVI hebben een standpunt gepubliceerd over de vraag of een publiekrechtelijk lichaam onderdeel uit kan maken van een fiscale eenheid in de zin van artikel 7, vierde lid, Wet OB 1968. Ook is de vraag beantwoord of zij, als onderdeel van een fiscale eenheid, zelfstandig werkzaamheden of handelingen kan verrichten […]
Lees verder »
Mkb steeds vaker doelwit van cybercrime
Meer dan driekwart van de bedrijven heeft weleens te maken gehad met cybercriminaliteit. Dat meldt ABN AMRO op basis van onderzoek onder klanten. De toename onder mkb’ers met een jaaromzet van minder dan 10 miljoen gaat opvallend snel.
Lees verder »
Onvolledige rentebeschikkingen betalingsregeling bijzonder uitstel corona
Een groep ondernemers die gebruik maakt van de betalingsregeling bijzonder uitstel corona heeft van maart 2023 tot en met september 2023 beschikkingen invorderingsrente van de Belastingdienst ontvangen waarop 1 of meer betalingen ontbreken, meldt de fiscus.
Lees verder »
Werkgever mag Goede Vrijdag als collectieve vrije dag beëindigen
De werkgever mag Goede Vrijdag als collectieve vrije dag laten vervallen en de vrijgevallen vakantie-uren aanmerken als flexibel op te nemen vakantie-uren, oordeelt de rechtbank Amsterdam.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Hogere tarieven box 2 en 3 stellen dga voor winstuitkeringsdilemma
Barbara Baarsma nieuwe hoofdeconoom bij PwC
Wetsvoorstel afschaffing LIV naar Tweede Kamer
Belastingvoordeel jonge ouders nog twee jaar gerekt
OPLEIDINGEN
Kennismarathon Loonheffingen
Fiscount
6 november 2023
Fiscale en civielrechtelijke aspecten van thuiswerken: alles op een rij (webinar)
Extendum
9 november 2023
Online Excel Expert-training voor de accountant: leer nieuwe geheimen van Excel
Accountancy Vanmorgen
7 december 2023
VACATURES
Medior/Senior Product Specialist Samenstellen
Caseware
Apeldoorn
Gevorderd assistent accountant audit Zoetermeer
Flynth
Zoetermeer
Relatiebeheerder – Accountant
Moore MKW
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN