Duizenden kraanvogels onderweg | Van Gogh wandelroute | Is het een sneeuwklokje?
DOE JIJ MEE?

DOE JIJ MEE?

Roots Natuurfotowedstrijd 2022 is nu gestart
Roots
NU ONDERWEG
DE KRAANVOGELS KOMEN ERAAN

Vogeltrek sites melden het volop: er zijn duizenden kraanvogels onderweg. Deze majestueuze vogels hebben overwinterd in Zuid-Europa, vooral midden-Spanje, en gaan weer massaal op trek naar hun broedgebieden in het noorden. Vooral boven de Ardennen en in (Zuid)oost-Nederland maak je de komende weken kans om grote groepen te zien en vooral ook te horen.
Foto: Agami Bence Mate

Roots
WANDELEN
SCHILDERACHTIGE VAN GOGH ROUTE

De eerste Vincent Van Gogh wandelroute is onlangs geopend vlakbij Nuenen, in het Van Gogh Nationaal Park. De nieuwe route dompelt wandelaars onder in het landschap zoals schilder Vincent van Gogh dat ooit zag. Je herkent het pad aan de schildjes met het opschrift ‘Van Gogh Nationaal Park’.
Foto: VisitBrabant Routebureau

Roots
WAT EEN VRAAG
IS DIT WEL EEN SNEEUWKLOKJE?

Stel je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: wat is dit voor een merkwaardig sneeuwklokje? Roots-expert en plantenkenner Geert-Jan Roebers geeft antwoord.
Foto: Ellen de Boer 

Roots
WOLVENKAART
WAAR ZITTEN DE WOLVEN PRECIES?

De eerste wolf in Nederland is vanuit Duitsland gekomen. Inmiddels leeft er een roedel op de Veluwe en duiken op tal van andere plekken wolven op. Op een nieuwe wolvenkaart zie je precies waar ze leven in Nederland en de landen om ons heen.
Foto: screenshot wolvesmap

Roots
OOSTENWIND BRENGT SCHELPEN

Voor de echte jutter is er met (zuid)oostenwind geen droog brood te verdienen langs het strand. Drijvende lading wijkt met aflandige wind juist verder weg uit de kust. Voor schelpenliefhebbers is oostenwind juist wel gunstig; de onderstroom staat dan op de kust waardoor je krabben, zeesterren en apart gevormde schelpen kunt vinden.
Foto: Paul Böhre 

Roots
Culinair cadeau: 6x Seasons + kookboek naar keuze

Geniet nu een half jaar van Seasons en krijg een kookboek cadeau: Seasons Moestuin óf Groenten van Mari Maris voor slechts € 42,50 (i.p.v. € 84,95). Kies jij voor een boek vol moestuintips en recepten of vol inspiratie voor culikenners?

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden