Fluitenkruid in bloei | 10 x de mooiste foto's van vogels | Onhandige bosuiltakkeling valt uit zijn nest
7-8 MEI OP TEXEL

7-8 MEI OP TEXEL

Het Waddenvogelfestival: meld je vandaag nog aan!
Roots
NATUURFOTOGRAFIE
DE 10 MOOISTE VOGELFOTO'S

We selecteerden de 10 mooiste vogelfoto’s die de afgelopen tijd zijn ingestuurd door lezers van Roots. Van het baardmannetje tot de ransuil en natuurlijk de zwaan. Je vindt ze allemaal in Nederland en België…
Foto: Corinne Cornelissen-Megens

Roots
WAT EEN VRAAG
WIE HEEFT ER OP DEZE PLANT GESPUUGD?

Stel je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: wie heeft er op deze plant gespuugd? Bioloog Geert-Jan Roebers, die voor Roots jaarlijks de Scheurkalender maakt, zocht het uit.
Foto: Geert-Jan Roebers

Roots
ROOTS LEZER LEGT VAST
BOSUILTAKKELING VALT UIT HET NEST

De bosuil heeft jongen. Ze zijn soms nogal onhandig zodat ze uit het nest vallen. Maar ze klauteren met behulp van hun scherpe nagels ook weer omhoog! Roots lezer Peter Pfeifer legde dit vorig jaar vast. 
Foto: Peter Pfeifer

Roots
NU IN BLOEI
FLUITENKRUID: HOLLANDS KANT

Fluitenkruid is de ultieme lenteverrassing: als de temperatuur in april of mei een paar dagen hoog is, staat deze plant ineens volop in bloei. De ragfijne, witte bloemen ogen als Hollands kant langs paden en wegen. Roots neemt een duik in het fluitenkruid.
Foto: Paulien Bunskoek

Roots
WOLVENNIEUWS
ZWERVENDE WOLF DUIKT OP IN FLEVOLAND

De wolf blijft Nederland verder verkennen. In de Noordoostpolder in Flevoland loopt nu naar alle waarschijnlijkheid ook een wolf rond. Het dier zou schapen hebben gedood in Bant op de grens met Friesland, aldus de provincie Flevoland.
Foto: iStock

Roots
Nieuw van Roots: Het Dubbeldikke Doe-boek!

Het natuur doe-boek, het doe-boek vogels en het doe-boek insecten zijn gebundeld tot één superdik doe-boek. Met deze omnibus ontdekken kinderen spelenderwijs waar ze welke insecten, vogels of planten en bloemen kunnen zien; in het bos, langs de kust of in het weidelandschap. Al lezend, puzzelend en kleurend leren kinderen alles over de natuur. Bestel ‘m snel en profiteer van gratis verzending binnen Nederland.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden