Kennisplatform Energie
Bekijk deze email in je browser

Wonen als integrale opgave

De uitdagingen zijn enorm: betaalbare, passende woningen voor heel diverse doelgroepen, stokkende doorstroming en een gebrek nieuwe eigentijdse (kleinere) woningen. Daar komt dan ook nog eens een duurzaamheidsopgave bovenop. Lees hier het hele artikel.

Hoe gek moet je zijn?

Lokale warmtenetten zijn méér dan een alternatief voor aardgas. De pijpen verbinden niet alleen woningen, maar ook de bewoners. Lees hier de column van Aukje van Bezeij 

Circulair bouwen in Enschede

Circulair bouwen gaat over de levensduur van materialen te verlengen, afval te voorkomen en het klimaat zo min mogelijk te belasten. Zo wordt de fundatie van de bestaande woningen aan de Assinklanden hergebruikt voor de nieuwe woningen. Lees hier het hele nieuwsbericht

Throw back: Een integrale Energiewet

Met de rubriek Throw back duiken we in het archief op zoek naar inspirerende artikelen van al weer een tijdje geleden. Deze keer met het artikel 'Groen is poen'.

'Groene stroom uit Nederland is duurste van Europa' kopte het Financieel Dagblad. Gemeenten en bedrijven betalen volgens het artikel meer voor groene stroom. De praktijk wijst juist uit dat deze partijen geld kunnen besparen en zelfs verdienen door over te stappen op duurzame energie. Lees hier het hele artikel.

Word lid van Energie+

Heb je interesse om het vakblad Energie+ te ontvangen? Word dan lid en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van energietransitie. Klik hier om lid te worden.

Partners van Energie+
Redactie: Yvette Vierhout | energieplus@aeneas.nl | www.energieplus.nl | Veemarktkade 8, 5222 AE 's-Hertogenbosch | 073-2051010. Je ontvangt deze nieuwsbrief als lid van Energie+ omdat je je hebt aangemeld of omdat hij is doorgezonden door iemand die graag wil dat je er kennis van neemt.

Copyright ©2020 Energie+, alle rechten voorbehouden.

Wil je je e-mailinstellingen wijzigen?Pas hier je voorkeuren aan of schrijf je uit