Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 9 oktober 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Wonen in oud-KPMG-pand kan vanaf vijf ton
Wie zich wil vestigen in het oud-KPMG-pand in Amstelveen moet minimaal vijf ton neertellen voor een appartement. Vanaf een miljoen euro is een penthouse te betrekken; een parkvilla moet minimaal anderhalf miljoen euro opleveren. Het nieuwe wooncomplex gaat ‘The Mayor’ heten.
Lees verder »
Straf voor bejaard Fries stel dat voor een ton belasting ontdook
De rechtbank Oost-Brabant heeft een 74-jarige man en een 73-jarige vrouw uit het Friese Wolvega veroordeeld tot respectievelijk een taakstraf van 120 uur en 3 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en 80 uur taakstraf en 2 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Het echtpaar pleegde fiscale fraude.
Lees verder »
Advertorial: Meld je gratis aan voor de Visionplanner Cloud Dag op 26 november.

Jaarlijks organiseren wij deze dag speciaal voor iedereen die Visionplanner gebruikt of geïnteresseerd is in onze cloud-oplossing. De 5e editie zal 26 november plaatsvinden in de Basiliek in Veenendaal. Het wordt een inspirerende dag met informatie sessies & interessante sprekers. Ga voor meer informatie over het programma naar onze website.

Advertorial: Wet arbeidsmarkt in balans (actualiteiten en/of verdieping)

‘s Ochtends staan de actualiteiten over de nieuwe wet centraal. Melanie Hermes en Casper Mons bespreken de wijzigingen op arbeidsrecht en loonheffingen (premiedifferentiatie WW). ‘s Middags is het tijd voor verdieping én het oefenen met voorbeeldsituaties. Kies op 13 november voor de ochtend, middag of de hele dag.

Algemene ziekenhuizen stevenen nog steeds af op ‘zorginfarct’
Nederlandse algemene ziekenhuizen scoorden in 2018 gemiddeld een 7,4 voor hun financiële gezondheid, een lichte stijging ten opzichte van de 7,1 van een jaar eerder. Ondanks deze kleine verbetering is het gevreesde ‘zorginfarct’ niet afgewend. Dat meldt BDO in de jaarlijkse Benchmark Ziekenhuizen.
Lees verder »
‘Zzp’ers verhogen maar moeilijk hun tarief’
Zzp’ers hadden een goed eerste halfjaar. De uurtarieven stegen gemiddeld met ruim vierenhalf procent. Zelfstandigen in de HR-sector spannen de kroon met een stijging van maar liefst 29 procent. Opvallend: hoewel er een tekort is aan zzp’ers in de IT, daalt in die groep het uurtarief juist. Dit blijkt uit cijfers van Intelligence Group en […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
3 voordelen om als accountant uw cliënten eenvoudig meer inzicht bieden?

Hoe meer inzicht u cliënten geeft in hun bedrijfsprestaties en financiële gezondheid des te groter uw én hun succes. Laat uw adviesdiensten groeien door te focussen op datgene waar uw cliënten de meeste behoefte en inzicht in willen hebben.
Image: Analysing, zie bijlage

Lees verder »
Fraude voorkomen. Accountant, hoe adviseer je je klant?
Kleinere ondernemingen en organisaties hebben minder middelen om fraude te voorkomen én hebben vaak een hoger vertrouwen in hun personeel. De klant adviseren over het voorkomen van fraude en wat te doen wanneer fraude onverhoopt wel voorkomt kan dus ook een taak zijn van de MKB-accountant. Elly van der velden en Joeri Frietman  leggen uit.
Lees verder »
Barbados en Turkmenistan op lijst landen met te laag belastingtarief
Barbados en Turkmenistan worden toegevoegd aan de Nederlandse lijst van landen met een te laag belastingtarief. De lijst wordt gebruikt bij bestaande en nieuwe maatregelen tegen belastingontwijking. Het gaat om landen zonder winstbelasting of met een tarief van minder dan 9%. Belize en Saudi-Arabië gaan juist van de lijst af. In totaal staan er 16 […]
Lees verder »
Familiebedrijf: ken je het verhaal van Blokker? En van Heineken?
Wie kent het verhaal van Blokker? Ruim een eeuw was het een welvarend familiebedrijf en na de dood van Jaap Blokker in 2011 ging het snel bergafwaarts. Natuurlijk zijn er bedrijven die slechts om de ondernemer zelf draaien en als deze stopt, stopt ook het bedrijf. Maar Blokker telde 25.000 werknemers en een omzet van € […]
Lees verder »
Persoonsgegevens zieke werknemers verwerken: wat mag (niet)?

Wat mag de werkgever vragen aan een werknemer die zich ziek meldt? Wat mag je vastleggen in het personeelsdossier? De Autoriteit Persoonsgegevens geeft hier nadere praktische informatie over.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Fiscale bewaarplicht: 7 punten waar je niet omheen kunt

De fiscale bewaarplicht is een wettelijke verplichting die geldt voor alle ondernemers in Nederland. Deze verplichting vraagt nogal wat van je klanten. Zeker als ze gewend zijn met oude vertrouwde ordners te werken. Grote kans dat ze, zonder het te weten, niet aan de bewaarplicht voldoen. In deze blog vind je 7 inzichten en feiten […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Inschrijving Intermediairdagen Belastingdienst gestart
September 2,6% duurder dan één jaar geleden. Aardappelen en groenten goedkoper
OPLEIDINGEN
Data is het nieuwe goud
Unit4
15 oktober 2019
Workshop NLP
NBA Opleidingen
6 november 2019
Hbo programma Opleiding Moderne Bedrijfsadministratie_
HAN
19 november 2019
VACATURES
Senior assistent-accountant controle- Apeldoorn
de Jong & Laan
Apeldoorn
Salarisadviseur- Almere, Amersfoort, Bussum, Emmeloord, Lelystad en Steenwijk
mth accountants & adviseurs
Almere, Amersfoort, Bussum, Emmeloord, Lelystad, Steenwijk
Assistent-Accountant
ABAB Acountants en Adviseurs
Nijmegen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN