Bekijk deze mail in uw browser

September en oktober zijn onze woonmaanden en staan in het teken van de woondecoratie! Met mooie nieuwe zijdebloemen, kamerplanten, kaarsen, nieuwe potterie en nieuwe artikelen op de keukenafdeling!

Snijbloem van de maand: Dadeltak

Snijbloem van de maand: Dadeltak

De dadeltak is een speciale tak die in de dadelpalm groeit. Deze takken worden vaak geoogst van oudere dadelpalmen en zijn van nature bedekt met stekels om de dadels te beschermen.

Dadeltakken zijn veelzijdig in gebruik. Ze voegen een vleugje natuurlijke elegantie toe aan elke ruimte en zijn perfect voor decoratie. Breng de natuur in huis!

Kamerplant van de maand: Pachira

Kamerplant van de maand: Pachira

De Pachira wordt ook wel Geldboom genoemd. In het Verre Oosten wordt geloofd dat de bladeren van de Pachira geld kunnen vangen, vandaar de naam Geldboom.

Van oorsprong komt de Pachira uit de moerassen van Oost Brazilië, Panama en Costa Rica. De kamerplant slaat water op in de stam waardoor de grond uitgedroogd moet zijn voordat er opnieuw water wordt gegeven.

Met zijn mooie vlechtstam staat de Pachira prachtig in ieder huis!

Zijdebloemen

Zijdebloemen

Ontdek de tijdloze schoonheid van zijdebloemen en transformeer je interieur in een oase van kleur!

Heb je geen groene vingers? Geen probleem! Zijdebloemen hebben geen onderhoud nodig en zijn tegenwoordig praktisch niet meer van echt te onderscheiden. Laat je inspireren en voeg kleur toe aan elke kamer!

Winnaar zonnebloem zaai wedstrijd

Winnaar zonnebloem zaai wedstrijd

Tijdens ons lente event in maart kregen kinderen de kans om gratis een zonnebloem te zaaien en mee naar huis te nemen. Tot 1 september hadden ze de gelegenheid om ons te laten weten hoe groot hun zonnebloem was geworden!

Het zat allemaal erg dicht bij elkaar, maar de winnaar van de zonnebloem zaai wedstrijd is Finn! Met een zonnebloem van maar liefst 4 meter en 15 centimeter! Gefeliciteerd Finn, super goed gedaan!

Alle andere deelnemers ook super goed gedaan!

Bloembollen

Bloembollen

Bloembollen planten doe je ongeveer vanaf half september tot half december voor een prachtige voorjaarsbloei. Vermijd vorstperiodes en te natte grond om bevriezing of rotting te voorkomen.

 

Graaf een gat 2 tot 3 keer groter dan de bol, op een diepte van 5 tot 10 centimeter. Dek de bol voorzichtig af met aarde, geef water en houd het vochtgehalte in de gaten.

 

Creëer telkens andere hoogtepunten op dezelfde plek door verschillende soorten bloembollen te planten. Begin bijvoorbeeld met vroegbloeiende soorten zoals sneeuwklokjes, gevolgd door narcissen en eindig met tulpen. Combineer met bladverliezende planten voor dubbel gebruik van hetzelfde stukje grond.

 

Bloembollen bestellen

Woontrend

Woontrend

Nu we steeds meer tijd binnen gaan doorbrengen, halen we de natuur toch gewoon in huis?!

 

Combineer diverse kamerplanten in potten/manden van natuurlijke materialen in naturelkleuren, dàt is woontrend 'Puur Natuur'. Kies grote en kleine kamerplanten met diverse bladvormen en varieer in hoogte. Zo kun je de hele winter genieten van jouw groene paradijsje!

Keukenwinkel

Keukenwinkel

Maak elke maaltijd een feest met deze prachtige borden, nu verkrijgbaar voor slechts €2,99 per stuk! 

 

Met de mogelijkheid om te mixen en matchen, kun je je eigen unieke tafelsetting creëren die past bij jouw stijl. Of je nu kiest voor een kleurrijke combinatie of een chique look, deze borden maken elke maaltijd extra speciaal!

Puur eten en drinken

Puur eten en drinken

Bij ons restaurant Puur eten en drinken kun je ook heerlijk ontbijten!

 

Voor een echt Fries ontbijt raden we het Frysk Elfsteden ontbijt aan. Dit uitgebreide Elfstedenontbijt bestaat uit koffie, thee, of cappuccino, verse jus d'oranje, een gekookt ei, yoghurt met cranberry Granola en vers fruit, en verse mini broodjes met diverse soorten beleg. Natuurlijk mogen de traditionele Friese lekkernijen zoals heerlijk "sûkerpofke" (suikerbrood) en krentenbrood niet ontbreken.

 

Reserveer hier

Pompoenen

Pompoenen

De herfst komt eraan. En dat betekent pompoenentijd! Pompoenen brengen de warmte en gezelligheid van het seizoen met zich mee, zelfs als het buiten nog warm is.

 

Herfststilleven op de tuin- of balkontafel

Kies verschillende soorten pompoenen en kalebassen en maak een mooie opstelling op je tafel. Voeg een stevige, windbestendige lantaarn met een kaars toe of hang een lichtsnoer om de tafel. Leg verkleurde herfstbladeren, kastanjes, dennenappels en sierappeltjes op de tafel of in een schaal.

 

Pompoen als bloemenvaas

Voor een charmante eettafeldecoratie hol je een pompoen uit en plaats je er een herfstboeket in. Gebruik een vaas die in de pompoen past om het boeket in te schikken, omdat de pompoen gaat rotten als je daar water met snijbloemenvoeding in doet.

 

Vriendelijk en fleurig welkom

Je kunt ook een pompoen uithollen en er een welkomstboodschap, naam, of een leuk figuur in snijden. Deze creatieve decoratie heeft niets met griezelen te maken. Een nieuwe trend is het beplakken van pompoenen met mos en rots- of vetplantjes. Zet de pompoen(en) vervolgens onder een afdakje bij de voordeur.

Openingstijden - Afmelden voor mailing - Privacy policy