Of is dat onzin?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Beeldverhaal: toen je nog niet mocht lachen op je bruiloft

Als je maar één kans hebt op een mooie bruidsfoto, ga je niet lollig doen. In de jaren 20 en 30 was het plechtigheid alom.

 
 
Quest
 

Podcast Questies

Aflevering 4: is het gezond om het even heel erg koud te hebben?

In de nieuwste aflevering van onze podcast Questies praten onze redacteuren over kou: waarom is het goed om af en toe de kou op te zoeken? Verder: mensen zijn weerloos tegen ongezond eten, moeten we daar wat aan doen? En: is het prettig dat we niet alles onthouden? Vrolijke discussies in Questies

 
 
Quest
 
Quest
 

Gesponsord bericht

Deze vijf dingen wist je waarschijnlijk nog niet over het Meisje van Vermeer

Meisje met de parel is een van de bekendste schilderijen in Nederland, maar in de ruim 350 jaar oude verf zitten nog steeds geheimen verborgen. Restaurator Abbie Vandivere van het Mauritshuis in Den Haag startte in 2018 met een internationaal team van wetenschappers, restauratoren en researchers een groot onderzoeksproject. Twee weken lang werden de modernste technieken op het doek losgelaten, en nu zijn de data eindelijk geanalyseerd.

 
 
Quest
 

Feit of fabel: word je sneller dronken als je uit een rietje drinkt?

Je staat in de kroeg met een drankje in je hand. Had je niet eens gehoord dat je sneller dronken wordt als je alcohol via je een rietje drinkt? Maar of je nu drinkt via een rietje of direct uit het glas, de hoeveelheid alcohol verandert niet. Waarom zou je er dan toch sneller dronken van raken?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Zo verdween polio (bijna) volledig van het wereldtoneel

Hoewel het nog niet is gelukt het poliovirus volledig uit te bannen, heeft de ontwikkeling van vaccins ervoor gezorgd dat wij de ziekte vrijwel vergeten zijn. Het is bijna niet meer voor te stellen hoe groot de angst voor polio was. Maar het ontwikkelen van het vaccin was niet eenvoudig.