Bekijk in browser | Naar pvda.nl
PVDA Logo Liggend

Nieuwsbrief

Beste ,

Demonstreren is een grondrecht. Maar als de wet wordt overtreden, dan moet er worden ingegrepen. 

In online groepen roepen relschoppers op tot een burgeroorlog. Levensgevaarlijke situaties doen zich voor op snelwegen. Natuur wordt moedwillig vernietigd. Kamerleden, bewindspersonen en hun gezinnen worden in de gaten gehouden en worden geconfronteerd met onveilige situaties. Het is bedreiging en intimidatie.

Dat moet afgelopen zijn. Want elke dag dat een grens wordt overschreden, is er eentje waarop wordt aanvaard dat deze grens opschuift. Daarom riep Attje Kuiken in het debat de minister en de premier op om de rust in het land te laten terugkeren. Lees haar eigen bijdrage hier terug.


An image

Wij zoeken kandidaten voor de Eerste Kamer


Ben jij bevlogen, verknocht aan de inhoud en heb je goed ontwikkelde voelsprieten in de maatschappij? Kijk dan hier hoe je kunt solliciteren! Dat kan tot 26 september.

Op onze site vind je alle informatie die je nodig hebt om te solliciteren. Bijvoorbeeld over de benodigde steunverklaringen, hoe je kunt solliciteren voor het lijsttrekkerschap en de profielschets. Na de verkiezingen zullen we in de Eerste Kamer samen met GroenLinks één fractie vormen. Zo maken we een sterk blok tegen het rechtse kabinet. Momenteel wordt er onderzocht of één gezamenlijke lijst ook mogelijk is. Daar informeren we de leden op een later moment over.

An image

Tim 'S Jongers nieuwe directeur WBS

Per 1 september start Tim 'S Jongers als nieuwe directeur van ons wetenschappelijk bureau. Op dit moment is hij senior adviseur bij de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving en columnist voor de Volkskrant. Bij de Wiardi Beckman Stichting wil hij vooral aandacht besteden aan wat er leeft bij de mensen waar wij voor opkomen. Daarnaast wil hij kijken naar de rol van de overheid, onze instanties en systemen. Die zouden er meer op moeten worden ingericht de burger te bedienen, in plaats van andersom.

Kijk op de website van de WBS voor interviews en essays van Tim 'S Jongers.


An image

Lezingen van Aboutaleb en Asscher


We wilden het ten koste van alles voorkomen. En toch is het realiteit geworden: oorlog in Europa. Hebben we de gezamenlijke veerkracht om onze vrijheid te verdedigen? En wat houdt een van dé kerntaken van de overheid, om de burgers te beschermen, tegenwoordig nog in? Over die vragen hield Ahmed Aboutaleb maandag 27 juni de Willem Dreeslezing.

En hoe kunnen we onze eigen maatschappelijke vrede bewaren, als de sociale ongelijkheid blijft groeien? We zijn trots op onze democratie, maar in veel wijken en buurten in Nederland is het vertrouwen in de overheid en de democratische samenleving tot een dieptepunt gedaald. Is de ongelijkheid te groot, dan verdwijnt onze solidariteit. Lodewijk Asscher reflecteerde hier afgelopen donderdag op tijdens de Thorbeckelezing.

An image

Keti Koti


Afgelopen vrijdag, op 1 juli, werd de afschaffing van de slavernij herdacht én gevierd. Veel lokale PvdA afdelingen stonden daar bij stil en pleitten ervoor om van Keti Koti een nationale vrije dag te maken. Zolang het kabinet dat niet doet, gaan wij daarvoor zorgen in verschillende gemeenten:

  • PvdA Den Haag wil er een vrije dag voor ambtenaren van maken zolang de regering dat niet doet.

  • PvdA Utrecht en PvdA Rotterdam gaven hun medewerkers vrij en stonden stil bij de herdenking.

  • Net als PvdA Amsterdam, die maakte ook een mooi filmpje over het belang van deze dag.

An image

Sfeerverslag Afrikadag 2022


Zaterdag 28 mei was als vanouds: een geweldige Afrikadag georganiseerd door de Foundation Max van der Stoel, de buitenlandstichting van de partij. De dag stond in het teken van positieve verhalen over Afrika, en discussies over Afrikaans-Europese samenwerking bij 30 verschillende workshops! Tussendoor konden bezoekers genieten van een Afrikaanse lunch, een inspiratiemarkt en ronddwalen door het schitterende Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). Lees het sfeerverslag op de website van de FMS!


An image

Meld je aan voor de PvdA-krant op WhatsApp


In de app-groep PvdA-krant ontvang je een keer per dag een overzicht van het lokale, landelijke en Europese PvdA-nieuws. De PvdA-krant is een bottom-up initiatief van onze leden en wordt samengesteld door vrijwilligers.

Klik op een van de drie links (via je smartphone) of stuur een appje naar 06-34530394 om meteen toegevoegd te worden aan de appgroep.

Link 1
Link 2
Link 3


An image

De PvdA-Talks gemist?


Luister naar de oproep van Tim ’S Jongers voor meer ervaringsdeskundigheid in de politiek of waarom John Bijl kanttekeningen plaatst bij een intensievere rood-groene samenwerking. Tijdens het congres droegen zes sprekers een gesproken column voor die je aan het denken zet.

Was je er niet bij? Kijk ze nu terug, via ons Youtube-kanaal.


An image

Werken bij de PvdA


Er staan verschillende vacatures open, bij onze Eurodelegatie, bij de Tweede Kamerfractie en bij onze neveninstellingen! Neem vooral een kijkje.

An image