Hotspots voor paddenstoelen | Koolmees heeft gezonde eiken nodig | Waarom zijn wolken wit van boven?
NIEUWE ROOTS

NIEUWE ROOTS

In de Roots van oktober: verhalen voor de herfst. Bestel nu eenvoudig online.
Roots
Paddenstoelentijd
NU TE ZIEN: BONTGEKLEURDE RUSSULA'S

In een goed paddenstoelenjaar is de kans groot dat je in het bos een russula ziet staan. In Nederland en België komen namelijk wel zo’n 100 soorten voor. In de Roots van oktober staan 5 mooie natuurgebieden om zelf op zoek te gaan. Hierbij alvast een voorproefje...
Foto: Gre Pape-Wichers

Roots
Wandelnieuws
ODE AAN HET ZANDPAD

Wandelnet is in oktober begonnen met de campagne Ode aan het onverhard wandelen. De onverharde paden staan volgens de wandelorganisatie onder druk.
Foto: Edwin Giesbers

Roots
Wat een vraag!
WAAROM ZIJN WOLKEN WIT VAN BOVEN?

Wie weleens heeft gevlogen, herkent het beeld misschien wel. Vanuit het vliegtuigraam heb je een prachtig uitzicht over een wit wolkenlandschap, maar eenmaal geland op aarde blijken die witte wolken ineens een stuk grijzer. Hoe kan dat?
Foto: iStock

Roots
Wandelinspiratie
NATUUROMMETJE LAARDER WASMEER

Het Laarder Wasmeer bij Hilversum is het favoriete natuurommetje van Roots-lezer Iris Spier. Voor Roots wandelde fotograaf Niels Kooyman dit ommetje van ruim 4 km, dat al zijn verwachtingen overtreft.
Foto: Niels Kooyman

Roots
Ze zijn er!
ROOTS NATUURAGENDA EN SCHEURKALENDER 2022

De Roots Natuuragenda 2022 (t.w.v. € 13,99) staat vol met een selectie van 108 prachtige natuurfoto’s van deelnemers aan de Roots Natuurfotowedstrijd 2021. Ook bevat de agenda vier mooie natuurommetjes en 6 ansichtkaarten.

De Roots Scheurkalender 2022 (t.w.v. € 15,99) bevat 365 full colour natuurfoto’s. Met elke dag een natuurweetje of quizvraag (met antwoord). 

Je ontvangt de Agenda óf Scheurkalender 2022 nu cadeau bij 3 nummers Roots. Je betaalt slechts € 17,50!

Roots
Vogelnieuws
ZIEKE EIK BEÏNVLOEDT KOOLMEES

Het klimaat verandert en de temperatuur stijgt. Dat dwingt koolmezen om eerder eieren te leggen; alleen dan hebben ze genoeg rupsen te voeren aan hun hongerige jongen. Als koolmezen echter broeden in de buurt van zieke eiken lukt het ze niet om hun ‘broedtiming’ aan te passen, blijkt nu uit Brits onderzoek.
Foto: iStock

Roots
Roots-promotie
WEEK VAN HET LANDSCHAP

Van 16 t/m 31 oktober 2021 vieren we in heel Nederland de Week van het Landschap. De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers de natuur is.

In de herfstvakantie kun je daarom meedoen aan activiteiten en excursies in heel Nederland om de natuur dicht bij huis te beleven en ontdekken. Geef je op voor paddenstoelenexcursie, ga op pad met de boswachter of ontdek een nieuwe route in het bos.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden