img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Nati per Leggere: voorlezen in het Italiaans

Nati per Leggere stimuleert het voorlezen aan kinderen tussen 6 maanden en 6 jaar in de Italiaanse moedertaal. Nati per Leggere (letterlijk 'Geboren om te lezen') is elke eerste zaterdag van de maand om 10.30 uur aanwezig op de jeugdafdeling in bibliotheek Stad.
Bibliotheek Stad, 1 juni, 10.30-11.30 uur.
img
Lees verder
img

Vacature medewerker facilitair

Voor onze afdeling facilitaire zaken zijn wij op zoek naar een klantgerichte alleskunner, iemand die een kei is in het regelen van zaken én die uitblinkt in het beheren van gebouwen en technische dienstverlening, oftewel een medewerker Facilitaire zaken (36 uur per week).
img
Lees verder
img

Digisterker: cursus ‘Werken met de overheid’

Met de cursus Digisterker 'Werken met de e-overheid' helpt de bibliotheek je in vier ochtenden om zelfstandig gebruik te maken van de digitale dienstverlening van de overheid zoals DigiD, werk.nl, Mijn toeslagen en de website van de gemeente Almere.
Bibliotheek Buiten, dinsdag 4, 11, 18 en 25 juni van 09.30 tot 11.30 uur.
img
Lees verder

De Hartstichting: bloeddruk meetpunt

Een op de drie volwassenen heeft een verhoogde bloeddruk. Naar schatting weet de helft van deze mensen dit niet, want van een hoge bloeddruk voel je doorgaans niets. Van maandag 3 juni t/m zaterdag 8 juni zijn medewerkers van de Hartstichting aanwezig in bibliotheek Stad om van zoveel mogelijk 40+ers de bloeddruk te meten en informatie te verstrekken over het verlagen van de bloeddruk.
Bibliotheek stad, maandag 3 t/m zaterdag 8 juni, 10.30-17.00 uur.
Lees verder
img

Jeugdtheater 6+: De trommel vertelt

Ooit kreeg de vader van Adrie, op een van zijn reizen in Afrika, een pratende trommel. Als je goed luistert kun je horen wat hij vertelt.
Met zijn energieke, humoristische, bijna clowneske stijl van vertellen zet Adrie Gloudemans de zaal op zijn kop. Hij ontlokt ritmische klanken aan exotische instrumenten. Maar ook met alleen zijn stem als muziekinstrument tovert hij vrolijke ritmes, wonderlijke geluiden en nieuwe liedjes tevoorschijn.
Bibliotheek Stad, zondag 2 juni, 15.00 uur.
Lees verder
img

Walk&Talk: dé koffiepauze voor werkzoekenden

De nieuwe bibliotheek biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten kun je ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en tips en suggesties krijgen die je helpen in je zoektocht naar een geschikte baan. Deze maand is de gastspreker Annabel Teeuwissen, recruiter bij Zorggroep Almere. Zij vertelt meer over de mogelijkheden van een BBL opleiding.
Bibliotheek Stad, dinsdag 4 juni, 10.00 uur.
Lees verder
img

Film: Grâce à Dieu

Drie mannen zijn in hun kinderjaren slachtoffer geweest van ontucht door een priester. Als ze ontdekken dat hij nog steeds met kinderen werkt, willen ze hem stoppen. De gevolgen van het onthullen van dit schandaal zijn niet te overzien en zal hun levens voorgoed veranderen. Grâce à Dieu is een haarfijne ontleding van complexe trauma’s en een rijkgeschakeerd monument voor misbruikslachtoffers ineen. Helaas nog altijd pijnlijk actueel.
Bibliotheek Stad, vrijdag 31 mei, zaterdag 1, dinsdag 4 en woensdag 5 juni.
Lees verder
img

Biblyo: wie wint de Jonge Jury Prijs 2019?

Op woensdag 5 juni is het weer tijd voor de Dag van de Jonge Jury. Wie maken er kans op de Jonge Jury Prijs 2019? Dat zijn Maren Stoffels met het boek Fright Night, Margje Woodrow met Snitch en Mel Wallis de Vries met Wild. Collega Miriam schreef een blog over deze drie schrijvers en hun boeken.
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden