Gaan bacteriën dood in de diepvries?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Premium

Wat is je bewustzijn?

Je ervaart het elke dag, maar wát ervaar je precies als je bewust bent? Om die vraag te beantwoorden zou je je gevoel en beleving in objectieve termen moeten gieten. Best pittig, weet redacteur Pepijn. Voor Quest zocht hij het antwoord op de vraag: wat is bewustzijn?

En hoe leg je dat aan een alien uit?
 
 
 
Afbeelding
 

Quest Kort: wetenschapsfeitjes voor bij de koffie

Waarom gaat de tijd langzamer tijdens het sporten?

Het voelt alsof je al kilometers hebt gerend, maar toch sta je pas vijf minuten op de loopband. Balen! Waarom gaat de tijd toch zo tergend langzaam als je in de sportschool bent? Speelt je brein soms een spelletje met je?

Jazeker!
 
 
 
Afbeelding
 

Zomerpret met Quest

Onmisbaar leesvoer voor de nieuwsgierige vakantieganger

Wil je deze zomer niets missen van Quest? Dan hebben we goed nieuws voor je! Ontvang nu tijdelijk het Quest Zomerboek (t.w.v. €8,75) en/of de Vraag en Antwoord-special (t.w.v. €7,99) cadeau bij een jaarabonnement. Wil je nog meer Quest? Kies het alles-in-1 abonnement. Daarmee krijg je 14x Quest magazine, onbeperkt premium toegang tot Quest.nl, en (tijdelijk) beide zomerspecials gratis. Dat zijn serieus leuke deals, toch?

Scoor ze hier!
 
 
 
Afbeelding
 

André Kuipers gidst je wekelijks door het heelal

Het volgende ruimtestation draait om... de maan

‘Als 12-jarige jongen zag ik scherpe, surrealistische beelden van astronauten in een maanauto. Op dat moment was ik ervan overtuigd dat we ooit op de maan zouden wonen’, schrijft André Kuipers in zijn rubriek Kuipers & de kosmos. Voorlopig is het nog niet zo ver. Maar over een paar jaar logeren we wel in een baan rónd de maan.

Zo ziet dit maanhotel eruit
 
 
 
Afbeelding
 

Wordt je spijkerbroek schoon in de vriezer?

Zolang er geen vlekken op een spijkerbroek zitten, wil je ‘m liever niet wassen. Daar wordt hij meestal niet mooier van. Het advies? Gooi hem een nachtje in de vriezer! Zo zouden de bacteriën en geurtjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Werkt zo’n ijskoude logeerpartij echt?

Of krijg je slechts een vieze vriezer?
 
 
 
Afbeelding
 

Wat doet wiet met je hersenen?

Iedereen die wel eens een jointje heeft gerookt weet: wiet doet z’n werk. Door deze cannabisplant kun je je vrolijk en ontspannen voelen. Maar hoe werkt wiet precies? Wat doet het groene spul met je hersenen?

Wiet neemt je brein in de maling