Logo Wuustwezel Facebook
Nieuwsberichten
Wordt Wuustwezel de ‘Gemeente met de Kleinste Voetafdruk’?

Het klimaat is een zaak van ons allemaal. Daarom neemt Wuustwezel deel aan de Klimaatstrijd van provincie Antwerpen. Zo’n klimaatstrijd doen we allemaal samen. Jij, jouw buur, de schoolmeester van je neefje, de wijkagente van jouw buurt, ... Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen. Download de superhandige app met uitdagingen op www.deklimaatstrijd.be en verklein je ecologische voetafdruk. Alle beetjes helpen!

Lees meer

Registreer je als niet-Belg voor de verkiezingen

Op zondag 14 oktober 2018 vinden de verkiezingen plaats voor gemeente- en provincieraad. Als niet-Belg kan je je registreren als kiezer. Als je je wilt registeren moet je het aanvraagformulier aan de dienst burgerzaken bezorgen voor 31 juli 2018. Zij onderzoeken de voorwaarden. Hierna neemt het college van Burgemeester en Schepenen een beslissing.

Lees meer

Thuis kringlopen in de tuin

Veel mensen worstelen met teveel tuinafval. Dit kunnen we oplossen door de drie vormen van kringlopen toe te passen: een aangepaste beplanting en beheer van de tuin, hergebruik van het geproduceerde organische (mulch) materiaal en thuiscomposteren. Indien je deze drie vormen in één of andere vorm toepast in jouw eigen tuin zal je zien dat het tuinafval drastisch vermindert.

Lees meer

Mijn naam is Courgette

Speciaal voor de jonge inwoners van Wuustwezel tonen we de bitterzoete, sfeerrijke stop-motion animatiefilm 'Mijn naam is Courgette'. Wanneer zijn moeder overlijdt, is de negenjarige Courgette plots moederziel alleen op de wereld. Maar met hulp van enkele vrienden leert hij zijn lot te accepteren. Met hun expressieve ogen en grote, plasticine hoofden veroveren Courgette en zijn vrienden veel kleine én grote harten.

Lees meer

Paashaas komt naar markt "Achter d'Hoven"

Kom woensdagvoormiddag 4 april eens naar de markt op het plein Achter d’Hoven. Naast de leuke kraampjes en de gezellige cafetaria vind je er ook de paashaas. Deze deelt gratis paaseitjes uit aan de marktbezoekers. 

Lees meer


Gemeente Wuustwezel | Gemeentepark 1 | 2990 Wuustwezel | T 03 690 46 00 | F 03 690 46 02 | info@wuustwezel.be