Projectadviseur gezocht
 
 
 

ECP Nieuwsbrief 5-8-21

https://campaign-image.eu/zohocampaigns/14332000006477004_zc_v99_1597914503928_logo_ecp_test_(1).png

Internet Governance

Workshop NL IGF gehonoreerd voor het Internet Governance Forum

Het voorstel van de Netherlands Internet Governance Forum (NL IGF) voor een workshop op het IGF 2021 is gehonoreerd. De sessie “The risks of pursuing digital autonomy: balancing national interests with preserving a global internet” is gekozen uit meer dan 300 aanmeldingen en vindt plaats op dinsdag 7 december van 14.30-15.30 uur tijdens het Internet Governance Forum in Katowice, Polen. Het NL IGF wordt uitgevoerd door ECP | Platform voor de InformatieSamenleving in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en SIDN. Meer informatie en aanmelden? Kijk op onze website.

https://campaign-image.eu/zohocampaigns/14332000006477004_1_1628062462796_zc-noimage.png

Privacy

Inschrijving Nederlandse Privacy Awards 2022 geopend!

Op de Europese Dag van de Privacy, 28 januari 2022, worden de Nederlandse Privacy Awards uitgereikt door Stichting Privacy First. Bent u al bezig met privacy-innovatie en inspireert uw project andere organisaties waardoor privacy niet wordt gezien als een belemmering, maar als een kans? Schrijft u zich dan in voor een van de volgende categorieën:

1. Consumentenoplossingen (van bedrijven voor consumenten); 

2. bedrijfsoplossingen (binnen een bedrijf of business-to-business); 

3. overheidsdiensten (van de overheid voor burgers); 

4. aanmoedigingsprijs voor een baanbrekende technologie, initiatief of persoon.

Kijk voor meer informatie op de website van de Nederlandse Privacy Awards.

https://campaign-image.eu/zohocampaigns/14332000006477004_zc_v36_1626793368117_alert_online.jpg

Artificial Intelligence 

Position paper ‘ELSA Labs for Human Centric Innovation in AI’
Op 9 juli 2021 presenteerde de werkgroep Mensgerichte AI het position paper ‘ELSA Labs for Human Centric Innovation in AI’. Hierin wordt de achtergrond en de waarde van het ELSA concept toegelicht voor de gewenste gezamenlijke aanpak waar ook burgers actief aan deelnemen. Ook wordt onderbouwd hoe de principes ‘AI for good’, co-creatie, ‘contestability-by-design’ en transparantie de basis vormen voor de criteria waaraan een ELSA Lab moet voldoen voor een succesvolle implementatie van mensgerichte AI in de praktijk. Lees het hele artikel en het paper op de website van de NL AIC.

AI binnen de overheid? Werk samen en start kleinschalig

AI-oplossingen zijn vaak té complex om vooraf al volledig te kunnen uittekenen en vanuit één organisatie te realiseren. De werkgroep Publieke Diensten van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) pleit dan ook voor een pragmatische aanpak waarbij kennis wordt uitgewisseld en projecten samen worden opgepakt. Zo nemen in Rotterdam drie publieke en private partijen een proef op de som door het samen ontwikkelen van een chatbot, waardoor mensen met schulden laagdrempelig kunnen chatten en zo naar de juiste hulp worden geleid. Meer weten over dit project? Lees het hele artikel op de website van de NL AIC.

Blockchain 

Koplopers gezocht om blockchain en mobiliteit verder te helpen ontwikkelen

Open uitnodiging voor iedereen die kansen ziet (of wil verkennen) voor gedecentraliseerde technologie in de mobiliteitsindustrie en hier zijn/haar kennis over wil delen. Iedereen is welkom: mobiliteitsaanbieders, steden, andere overheidsinstanties, experts en oplossingsaanbieders. Meer informatie of geïnteresseerd in deelname? Bekijk dan de oproep op de website van de Dutch Blockchain Coalition (DBC).

Welkom nieuwe ECP Deelnemer 

Amsterdam Data Collective  

In een wereld waarin nieuwe technologieën zich razendsnel ontwikkelen en een overvloed aan data beschikbaar is, is samenwerking essentieel om te bouwen aan een veilige en kansrijke informatiesamenleving. Als Amsterdam Data Collective sluiten we ons daarom graag aan bij het ECP netwerk om kennis uit te wisselen met andere publieke en private organisaties over hoe data science en artificiële intelligentie op efficiënte, ethische en inclusieve wijze toegepast kan worden.” - Elianne Anemaat, Amsterdam Data Collective

Lees verder op onze website.

https://campaign-image.eu/zohocampaigns/14332000006477004_zc_v112_1626941764402__theo_hooghiemstra.jpg

Event gemist?   

Livestream Dutch Blockchain Coalition Conferentie

Op 1 juli vond de derde editie van de DBC Conferentie plaats. In hoog tempo werd teruggekeken op een aantal mooie resultaten binnen de DBC-community en het bredere Nederlandse blockchain ecosysteem. De DBC is het kloppend hart en zwaartepunt van dit ecosysteem. Ook werd er vooruitgekeken naar wat er voor het komende najaar en in 2022 in het vat zit. De conferentie is terug te kijken op de website van de DBC.

Werken bij ECP

Gezocht: ervaren projectcoördinator ELSA Labs  
Ben jij een expert op het gebied van projectmanagement en heb je affiniteit met technologie? Hou je ervan om relaties te onderhouden en op te bouwen met veel verschillende soorten partijen? Dan zijn wij op zoek naar jou!        

Als projectadviseur ga je aan drie projecten werken op het gebied van Artifical Intelligence: je wordt de coördinator van het nieuwe ELSALabs Bureau (3 dagen p/week), project secretaris bij de werkgroep Research& Innovatie (1 dag p/week) en je werkt voor de werkgroep Internationaal (1dag p/week). Dat doe je vanuit ECP, voor de Nederlandse Artificial Intelligence Coalitie (NL AIC). 
Bekijk de gehele vacature op onze website.

Eventagenda 

ECP Nieuwsbrief Footer