Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 29 augustus 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Wrakingsverzoek krakers tegen voorzieningenrechter vanwege lidmaatschap NBA-commissie
Een groep krakers die terechtstond had onlangs geen succes met een bijzonder wrakingsverzoek richting de voorzieningenrechter in hun zaak. De rechter is ook vicevoorzitter van de geschillencommissie van de NBA (de Raad voor Geschillen) en dat voerden de krakers aan als grond voor hun verzoek.
Lees verder »
Feuilleton Professional in de knel (8): Virus
‘Foute boel’, zei Els bij de aftrap van de vennotenvergadering. ‘Gisteravond laat belde Beau mij met de mededeling dat hij een linkje in een mail had geopend en dat zijn computer nu op slot zit. Hij kan nergens meer bij. Hij baalt er zelf ook heel erg van, heeft al van alles geprobeerd maar de […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Bezoek de gratis demosessie over Visma eAccounting Accountancy

Ook benieuwd hoe u maximaal kunt presteren door gebruik te maken van slimme accountancy software? Schrijf u dan nu in voor onze gratis demosessie. Schrijf u nu in

Lees verder »
Werkt data-analyse in de MKB-praktijk?
Onder de kop ‘Data-analyse werkt voor de MKB-accountant’ werd tijdens de vakantie (i.i.g. mijn vakantie) het NEMACC-onderzoeksrapport over data-analyse voor de MKB-accountant gepresenteerd. Ik heb het rapport gelezen. Wellicht ben ik geen gemiddelde lezer maar wat mij betreft hadden we dit rapport niet nodig. Niet omdat één de beschreven cases eruit ziet als een fishing expedition. Ik […]
Lees verder »
Rijnvarenden hoeven geen dubbele premies aan fiscus af te dragen
Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft woensdag beslist dat twee Rijnvarenden geen dubbele premies hoeven te betalen voor hun sociale verzekeringen. Hun werkgever had deze destijds voor hen afgedragen in Luxemburg, waar de werkgever gevestigd was. Maar de Nederlandse Belastingdienst legde hen ook een belastingaanslag voor Nederlandse premies volksverzekeringen op. Het hof vindt nu dat de […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
3e editie van het AV-Belastingcongres op 20 november a.s. Beoordeeld met een 8,1!

Plenaire sessies over het Belastingplan 2020 en de fiscale actualiteiten, BTW-plannen en Klimaatplannen & fiscus. Kies in de parallelsessies voor 2 verdiepende branchesessies. Keuze uit Horeca, Retail (on- en offline), Vastgoed, Transport & logistiek. Nú met vroegboekkorting. U betaalt slechts 345,-.

Lees verder »
Biodieselbedrijf van frauderende eigenaar failliet
Biodiesel Kampen, het bedrijf van de vorige week veroordeelde ondernemer Cees B., is failliet verklaard door de rechtbank in Zwolle. B. kreeg een gevangenisstraf, onder meer wegens witwassen en fraude met biodiesel.
Lees verder »
Freelancer spint garen bij krappe arbeidsmarkt
Op basis van recent onderzoek van Hoofdkraan.nl blijkt dat freelancers steeds beter gaan verdienen. Het gemiddelde uurtarief stijgt naar gemiddeld €47 per uur, terwijl dit twee jaar geleden nog op €43 lag. Vooral freelance schrijvers en vertalers verdienen fors meer.
Lees verder »
Een nieuwe dresscode in de accountancy: stropdas weg, pak weg, waar is het eind?
Het was nog maar in 2014 dat in De Accountant een vurig pleidooi werd gehouden voor het in ere houden van de stropdas. “Laten we de teloorgang van de stropdas tegengaan en de das de eer (terug)geven die het verdient.” Toch is de trend naar steeds meer en vaker dragen van casual kleding duidelijk waarneembaar.
Lees verder »
Handreiking arbeidsomstandigheden uitzendkrachten  
Een handreiking specifiek gericht op de arbeidsomstandigheden van uitzendkrachten is door de SER gepubliceerd. Welke arbomaatregelen moet het inlenende bedrijf nemen?
Lees verder »
EIB en ING stellen krediet beschikbaar voor verduurzaming MKB
De Europese Investeringsbank (EIB) heeft samen met ING in totaal 400 miljoen euro aan krediet beschikbaar gesteld voor het midden- en kleinbedrijf in de Benelux. De leningen zijn bedoeld voor bedrijven die willen investeren in verduurzaming, bijvoorbeeld in zonne- of windenergie, het energiezuinig maken van vastgoed en het regelen van elektrisch vervoer.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Traditionele bank niet geschikt voor starters: Amsterdam Yachts, iets nieuws op het water

‘We verhuren luxe boten met mooie kussens en een buitenkap waar je onder kunt zitten. Die je zelf mag varen. Fantastische catering, eigen wijnglazen en een koelkastje erbij. En daarbij ook nog zaken kunnen doen, dat is toch een perfecte combinatie?’ 

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Fintech, wat kan ik daarmee als ondernemer?

Wanneer je de term Fintech hoort, denk je als ondernemer niet gelijk ‘hier kan ik wat mee’. Het is meer voor van die nieuwe bedrijven met innovatieve ideeën, toch? 

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Vertrouwen auto- en motorbranche zakt verder weg
Toeristische bestedingen 87,5 miljard euro in 2018
OPLEIDINGEN
Arbeid en Recht (3)
Fiscount
16 september 2019
Cursus BTW transacties van en naar het buitenland
Fiscaal Vanmorgen
12 september 2019
IFRS vs NL GAAP
NBA Opleidingen
19 september 2019
VACATURES
Controleleider- Enschede
de Jong & Laan
Enschede
Assistent-Accountant
ABAB Acountants en Adviseurs
Nijmegen
Controleleider- Oosterhout
DRV
Oosterhout
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN