Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 10 april 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant in business steelt ruim 6,1 miljoen euro van werkgever
Een voormalig accountant in business heeft zijn werkgever jarenlang opgelicht door heimelijke betalingen aan zichzelf te doen, blijkt uit een uitspraak van de Accountantskamer. Met de ruim 6,1 miljoen euro die hij op die manier ontvreemde leefde hij in luxe. De misstand kwam in februari van dit jaar aan het licht
Lees verder »
Accountantskamer moet zich nogmaals buigen over rol BDO’ers bij vermeende financiële malversaties 
Een klacht tegen een AA en een RA van BDO die beschuldigd werden van het actief meewerken aan financiële malversaties is door de Accountantskamer ten onrechte grotendeels niet-ontvankelijk verklaard vanwege het verstrijken van de driejaarstermijn, oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). De Accountantskamer moet zich daarom nogmaals over de kwestie buigen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Client OnlineNOW! GRATIS tot 1 juli 2020

PinkWeb helpt accountants om effectief samen te werken met cliënten. Actueler dan ooit met de huidige crisis. Je wilt je cliënten optimaal blijven bedienen. Dit kan met Client OnlineNOW!, speciaal voor organisaties tot 5FTE. Nu GRATIS en vrijblijvend tot 1 juli 2020. Geen kleine lettertjes. Werk ook op afstand veilig en online samen. Ontdek Client online NOW!!

Lees verder »
Tuchtrechtelijk ingrijpen bij bindend advies alleen in uitzonderlijke gevallen
Een tuchtklacht tegen een AA die een bindend advies had gegeven is door de Accountantskamer ongegrond verklaard. Bij een opdracht als bindend adviseur door een accountant is namelijk alleen in uitzonderlijke gevallen plaats voor tuchtrechtelijk ingrijpen.
Lees verder »
Anderhalf jaar doorhaling voor AA die viermaal zakte voor kwaliteitstoetsing
Een AA die tot viermaal toe met zijn kantoor niet slaagde voor de kwaliteitstoetsing van de NBA, heeft van de Accountantskamer een doorhaling van 18 maanden opgelegd gekregen.   
Lees verder »
ADVERTORIAL
Werkkostenregeling

Maakt u optimaal gebruik van de mogelijkheden van de werkkostenregeling? Voldoet u wel aan de administratieve verplichtingen waarop de Belastingdienst controleert? Casper Mons praat u op 10 juni bij over onder andere de recente wijzigingen, vrijstellingen, het administratieve proces en de verschenen jurisprudentie op dit gebied. Met veel voorbeelden voor uw dagelijkse praktijk.

Lees verder »
Faillissementen horeca flink gestegen
69 bedrijven en instellingen zijn in week 14 (30 maart tot en met 3 april) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 25 meer dan een week eerder. De trend is redelijk vlak, maar het aantal faillissementen in de horeca is behoorlijk gestegen.
Lees verder »
Hof: Geen automatische aansprakelijkheid accountant na tuchtrechtelijke veroordeling
Klagers die een veroordeling van de Accountantskamer gebruiken voor een civiele zaak tegen een accountant of accountantskantoor, het gebeurt regelmatig. De klagers moeten dan echter wel met meer komen dan alleen verwijzing naar de tuchtrechtelijke veroordeling, blijkt weer eens uit een recente uitspraak van het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch.
Lees verder »
AA speelde zonder overleg met voormalige klant vertrouwelijke informatie door aan fiscus
Een AA heeft in strijd met het fundamentele beginsel van vertrouwelijkheid gehandeld door op verzoek van de Belastingdienst meteen en zonder gegevens van een voormalige klant te verstrekken in verband met een dreigende belastingprocedure tegen die klant, oordeelt de Accountantskamer. De AA krijgt daarom een waarschuwing opgelegd door de tuchtrechter.
Lees verder »
Visma neemt Visionplanner over
Visionplanner wordt onderdeel van de Visma Group, melden de twee softwarebedrijven. Visionplanner continueert de bedrijfsvoering als zelfstandige entiteit onder de huidige naam. Ook zijn er geen personele wijzigingen met de overname gemoeid.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe werk je efficiënt vanuit huis? Wij geven 6 tips.

De maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus zijn van grote invloed op ons dagelijks leven. Inmiddels werkt iedereen die de mogelijkheid heeft om thuis te werken alweer bijna drie weken vanuit huis en is (als het goed is) volledig geïnstalleerd.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Sommige dingen kun je beter samen doen…

Rijden op een tandem kan in principe alleen, maar is makkelijker met zijn tweeën. Samen een feestje vieren is toch echt een stuk gezelliger dan alleen. En voor het voltooien van een estafette heb je ook meerdere mensen nodig.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Accountant berispt die integriteitsproblemen onderschatte
Jarenlange celstraffen voor internationale BTW-fraude
Definitieve versie RGS Taxonomie 3.2 gepubliceerd
Nieuw rapport GBNED: Digitaal dossierbeheer en auditfuncties
OPLEIDINGEN
Webinar: Remote working voor accountants
Yuki
14 april 2020
Webinar Invloed en betrokkenheid in 2 uur
NBA Opleidingen
1 mei 2020
HBO Associate degree Accountancy
Markus Verbeek Praehep
28 april 2020
VACATURES
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Oldenzaal
Manager (RA) Zorg | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen , Amersfoort
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN