ELF Voetbal nieuwsbrief van 22-05-2023
Xavi Simons topscorer Onder de 20 in Europa, Ricardo Pepi op plaats vier

Xavi Simons is nog volop verwikkeld in de race om de topscorerstitel in de Eredivisie. Vrij uniek, want Simons werd een maand geleden pas twintig. Tieners die ze aan de lopende band erin schieten is toch vrij uniek in de topcompetities van Europa. Sterker nog, het lukte slechts zeven spelers die op dit moment twintig jaar of jonger zijn in de beste vijftien competities van Europa.


lees verder
39 Keer juichen: De meest doelpuntrijke speelronde in de Eredivisie in bijna drie jaar

Wie zondagmiddag de televisie aanzette en naar schakelkanaal van ESPN zapte, hoefde zich in ieder geval niet te vervelen. Er ging bijna geen minuut voorbij zonder dat er een doelpunt te zien was. Het levert een opmerkelijke statistiek op.

lees verder
VACATURE: Op zoek naar een stageplek op een voetbalredactie?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder
Duurzamer en minder biergooiers: Hoe de eerste Nederlandse teams afstappen van plastic bekers op de tribune

In Duitsland doen ze het al jaren: alternatieven voor plastic bekers op de tribune. Veel clubs bij onze oosterburen maken gebruik van hard cups waarvoor je 'statiegeld' betaalt. Je betaalt dan tussen de euro en twee euro voor je eerste duurzamere hard-cup. Deze laat je de gehele wedstrijd hervullen. Anders betaal je opnieuw weer het 'statiegeld'. Ook in Nederland gaan afgelopen weken de eerste pilots van start.

lees verder
ELF Voetbal nummer 5 over het topseizoen van Feyenoord en interviews met Szymanski, Rensch en twee talentvolle PSV-Belgen

Een seizoen om in te lijsten. Deze beschrijving slaat volledig op Feyenoord. De cover van de nieuwe ELF Voetbal, nummer 5, besteedt volop aandacht aan de aanstaande landskampioen. Onder meer met een uitgebreid interview met Sebastian Szymanski. Daarnaast in onze nieuwe editie vraaggesprekken met Ajax-rechtsback Devyne Rensch, met PSV-talenten Johan Bakayoko en Ismael Saibari en een reportage bij Stade de Reims waar drie Nederlanders een grote stempel drukken op het succes alsmede een unieke serie van de Franse subtopper.

lees verder
Hoe zit het nu ook alweer? De promotie- en degradatieregeling voor Jong-teams

Almere City is kampioen geworden van de hoogste beloftencompetitie van Nederland. In de Eredivisie Onder 21 was Almere Ciy onder 21 dit seizoen opnieuw de beste. Daarmee prolongeerde de club haar titel. In 2022 werd Jong Almere City immers ook al kampioen. Dit seizoen is er echter één ding anders. Almere City promoveert namelijk naar de hoogste amateurklasse.

lees verder
De PANNA! Voetbalagenda 2023-2024 is er weer!

Hij is er weer: de nieuwe PANNA! Voetbalagenda 2023-2024. Vol leuke top tien-lijstjes, mooie paginagrote foto's van de grootste Nederlandse en buitenlandse talenten en de grappigste moppen. En natuurlijk handige pagina's om je schoolrooster in te vullen of je huiswerk. En natuurlijk je eigen wedstrijd van dat weekend.

lees verder
Interview NEC-verdediger Iván Márquez: "Op mijn vijftiende ben ik met kickboksen gestopt"

Een corrupte en onbetrouwbare zaakwaarnemer, een mentaal zware periode in zijn leven en de ziekte van zijn vriendin. Voordat Iván Márquez de stap naar NEC maakte, kende zijn leven naast hoogtepunten ook zwarte hoofdstukken. Ook die hoofdstukken waren aanleidingen voor de tattoos die hij op zijn arm, been en pols draagt. "Zodra ik tijd heb, laat ik weer nieuwe tattoos zetten. De naam van mijn dochter komt er sowieso bij."

lees verder
VACATURE: Marketing/communicatie stagiair gezocht voor ELF Voetbal en PANNA! Magazine

Ben jij een marketingspecialist in de dop en wil je deze skills combineren met je grote passie voor voetbal? Dat kan! Voor de magazines ELF Voetbal en PANNA! Magazine zijn we op zoek naar een enthousiaste marketing stagiair(e).

lees verder
Interview PSV-duo Johan Bakayoko en Ismael Saibari: "Ik noem hem Maradona"

Het eerste volledige seizoen van Johan Bakayoko (20) en Ismael Saibari (21) bij de hoofdmacht van PSV zit er bijna op. Vorig jaar zomer sloten de jonge aanvallers definitief aan bij het eerste elftal, waar zij net als eerder bij Jong PSV trainer Ruud van Nistelrooij tegenkwamen. Saibari was in het eerste deel van het seizoen een vertrouwd gezicht in de basiself van PSV, Bakayoko is vanaf januari van grote waarde. "Eigenlijk vond ik het niet heel verrassend dat PSG mij wilde hebben."

lees verder
Maak gratis kans op een Boldking-scheerset, het Jachtseizoen Bordspel en de ELF Voetbal Giftbox

In samenwerking met de Hogeschool Leiden houdt ELF Voetbal een enquête onder alle betrokkenen van het tijdschrift. Of je nu een abonnement hebt of ooit een ELF Voetbal in bezit hebt gehad, jouw input is hard nodig voor de vragenlijst! Naast dat het invullen van de vragenlijst enorm wordt gewaardeerd door de afstuderende, zijn er ook nog prijzen aan verbonden! Zo geeft ELF Voetbal een scheerset van Boldking weg, het Jachtseizoen Bordspel en een Real FUT Card. Is dat het enige? Nee! Ook krijgen drie respondenten een ELF Voetbal Giftbox, met daarin drie specials van ELF Voetbal naar keuze.

lees verder