ELF Voetbal nieuwsbrief van 06-09-2022
Youth League weer van start: Ajax imponeerde in verleden

Het Europese seizoen gaat nu officieel beginnen, omdat ook de hoofdtoernooien dinsdag van start gaan. In de schaduw van de Champions League opent ook de Youth League haar deuren weer. Ajax is daarin weer één van de kanshebbers met een erg talentvolle selectie. Hoe presteerde het in het verleden? We kijken naar de edities waarin Ajax minimaal de halve finale wist te halen.


lees verder
Deze heerlijke Europese wedstrijden helpen je de werkweek door

Na een heerlijk weekend zitten de meeste voetballiefhebbers alweer vol in de werkweek, maar het voetbal zal de komende dagen genoeg afleiding bieden. De hoofdtoernooien van de Europese competities gaan weer van start en daarom spelen Ajax, PSV, Feyenoord en AZ erg interessante wedstrijden.

lees verder
One to watch: de doorbraak van Tijjani Reijnders

Even leek het er afgelopen zomer op dat Tijjani Reijnders niet langer meer een AZ-speler zou zijn. FC Twente was nadrukkelijk geïnteresseerd in de 24-jarige middenvelder. Aan een transfer dacht Reijnders echter niet. "Ik blijf gewoon bij AZ," aldus Reijnders tegenover VTBL. Nu is Reijnders één van de spelers om dit seizoen absoluut in de gaten te houden.

lees verder
Deze Nederlanders in het buitenland zijn geweldig uit de startblokken geschoten

De eerste vijf speelrondes zitten er in de meeste Europese competities alweer op. Daarin blonken al aardig wat Nederlanders uit. Deze zes Nederlanders in het buitenland drukten hun stempel op de seizoensopening.

lees verder
ELF Voetbal nr 9, het seizoen van thuiskomen plus interviews met Kenneth Taylor, Jens Toornstra, Milan van Ewijk en Myron Boadu

Jasper Cillessen, Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Henk Veerman, Quinten Timber en de broers Luuk en Siem de Jong. De persruimtes in de Eredivisie konden deze zomer volop gevuld worden met kleffe leuzen over thuiskomen. Stuk voor stuk keerden de genoemde spelers terug naar de plek die zij hun thuis noemen. De nieuwe editie van ELF Voetbal, nummer 9 van 2022 alweer, besteedt daar volop aandacht aan. Tevens interviews met onder andere Kenneth Taylor, Jens Toornstra, Michel Vorm, Joshua Zirkzee en Myron Boadu.

lees verder
Interview Ajax-middenvelder Kenneth Taylor: "Ik werd elke dag eruit gestuurd. Serieus, elke dag"

De route naar de top telt meer valkuilen dan de gemiddelde Belgische snelweg. Gelukkig kon Kenneth Taylor op weg naar een basisplaats bij Ajax rekenen op hulp bij het navigeren. De middenvelder spreekt zijn dank uit aan de personen die hem onderweg hielpen. "Mijn ouders verdienen een standbeeld."

lees verder
Zo verliep de voorbereiding voor de Europese tegenstanders van Ajax, AZ, Feyenoord & PSV

Woensdag en donderdag is het eindelijk weer zo ver: Europees voetbal voor de Nederlandse ploegen. Ajax speelt in de Champions League op woensdag. Terwijl AZ, Feyenoord en PSV donderdag in actie zullen komen. De Europese tegenstanders hebben dit weekeinde allemaal al gespeeld. Hoe verliep de voorbereiding?

lees verder
Feyenoord moet Szymanski definitief inlijven: 7 keer dat een optie tot koop gelicht werd in de Eredivisie

Bij Feyenoord zijn ze nu al in de wolken met Sebastian Szymanski. De Poolse middenvelder die gehuurd wordt van Dinamo Moskou blinkt uit op het middenveld en ontpopt zich razendsnel tot publiekslieveling in Rotterdam. Zaterdagavond bracht de Pool het publiek op de banken met een heerlijke afstandstreffer tegen Go Ahead Eagles. De Feyenoord-fans zien nu al graag dat Szymanski definiteif wordt overgenomen. De prijs zou naar verluidt rond de tien miljoen euro liggen. Deze spelers gingen hem voor.

lees verder
Interview Peet Bijen: "Ik heb nu een stuk of twintig tatoeages. Veel gaan over de hond"

Een lieve gezelschapshond. Daar hoopten Peet Bijen en zijn vriendin Jolien op toen ze besloten om Freddy in huis te nemen. En dat kregen ze. De tweejarige Golden Retriever zit boordevol energie, kwispelt voortdurend en volgt niet-aangelijnd zijn baasjes probleemloos. Voor de centrale verdediger, die begin augustus bekendmaakte te moeten stoppen met betaald voetbal, vormt de viervoeter een ideaal maatje in een zware periode. "Als ik na een dag revalideren of in onzekerheid thuiskwam, rende ze direct op me af om te spelen. Dan vergeet je alles snel."

lees verder