Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 8 februari 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Zakelijke avonturen en tegelijk samenstellend accountant: RA maand doorgehaald
De Accountantskamer heeft een RA een doorhaling van een maand op gelegd vanwege diens ongeoorloofde dubbelrol bij een bedrijvengroep, waar hij zowel een zakelijk belang in had als samenstellend accountant was.
Lees verder »
Belangrijke wijzigingen beconregeling
De Belastingdienst moderniseert de uitstelregeling voor belastingconsulenten in overleg met koepelorganisaties en softwareontwikkelaars. Afhankelijk van het moment waarop er aanvullend uitstel wordt aangevraagd kent de Belastingdienst vanaf nu bij een ingewilligd verzoek ten minste 2 of 4 maanden aanvullend uitstel toe.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Professioneel Waarderingsrapport?

Met de software van ValuePartner maakt u snel en efficiënt een professionele bedrijfswaardering op basis van de DCF methode. Deze waardering wordt geëxporteerd in een online overzicht én een strak PDF rapport. Kan zo aan de klant worden gepresenteerd. Al meer dan 50 accountantskantoren gingen u voor!

Vraag nu een DEMO aan »
AV-peiling: private equity in de accountancy
Fusie- en overnameadviseur BHB Dullemond denkt dat er de komende jaren een ware invasie komt van private-equitybedrijven die belangen nemen in administratie- en accountantskantoren. Accountancy Vanmorgen is benieuwd wat jij verwacht, en of private equity in de accountancy wat jou betreft wel of geen goed idee is.
Lees verder »
Vereenvoudiging administratieve lasten fiets van de zaak
Gesprekken met de mobiliteitssector vormen de aanleiding om een aantal zaken ten aanzien van de fiets van de zaak te vereenvoudigen en te verduidelijken. Dat schrijft staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) in een nieuwe Kamerbrief
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe help jij jouw klant met coronaschulden?

Ondernemers die voorzien dat ze moeite krijgen met het volledig terugbetalen van de coronaschulden moeten dit voorjaar actie ondernemen. Leer op 16 maart tijdens een webinar wanneer en hoe je actie onderneemt richting je klant. Je krijgt handvaten hoe je schuldeisers als de fiscus, het UWV en RVO meekrijgt bij een sanering van de schulden die tijdens of als gevolg van corona zijn ontstaan.

Lees verder »
AV-Top 50 | Rust en ruimte om te ondernemen
Zo ondernemend als de klanten van Hoek en Blok zijn, zo ondernemend is het Zuid-Hollandse accountantskantoor ook zelf: de vakbekwame adviseurs zijn initiatiefrijk, betrokken en toegewijd aan de ontwikkeling van het regionale MKB.
Lees verder »
Zzp’ers mogen gezamenlijk onderhandelen zonder overtreding concurrentieregels
Zzp’ers mogen gezamenlijk onderhandelen over beloning en arbeidsvoorwaarden zonder daarmee de concurrentieregels te overtreden. Naar aanleiding van aangepaste Europese regels heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de Nederlandse leidraad ‘tariefafspraken zzp’ers’ aangepast.
Lees verder »
Te weinig uren in coronatijd: uitbetaling vakantietijd lager
Een werknemer van een Amsterdamse kopieerwinkel die in de coronaperiode zonder reden en toestemming veel minder uren werkte dan van hem mocht worden verwacht moet dat verrekenen met zijn vakantiedagen, oordeelt de kantonrechter. De kopieerwinkel moet hem wel nog 198 vakantie-uren aan vakantiedagen uitbetalen, wat neerkomt op ruim 3900 euro bruto.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Drie trends in HR- en salarisland

Wat zijn de trends in HR- en salarisland? Weet jij al precies wat je aan ontwikkelingen kunt verwachten dit jaar? In dit artikel zoomen we in op drie ontwikkelingen. 

Lees verder »
Een op drie zzp’ers vraagt btw op zakelijke ov-ritten niet terug
Een op de drie zzp’ers die zakelijk reist met het openbaar vervoer, vraagt de betaalde btw niet terug. Dat komt voornamelijk doordat ze niet weten dat ze hier recht op hebben. Ondernemers die deze btw niet terugvragen, laten gemiddeld zo’n € 260 per jaar liggen. Dat blijkt uit onderzoek van Knab onder ruim 800 zzp’ers. 
Lees verder »
OOK INTERESSANT
KPMG en PwC beloven CO2-uitstoot zakelijke vluchten met een kwart te reduceren
Adviesbedrijf voorziet ‘invasie’ van private equity in accountancy
Belastingrente Vpb per 1 maart naar 10,5 procent
Nieuwe voorwaarden STAP-regeling bekend
OPLEIDINGEN
Online cursus Btw en bcf-aspecten gemeentelijk grondbedrijf
Accountancy Vanmorgen
22 maart 2023
Artificial Intelligence (AI) Essentials
Markus Verbeek Praehep
22 maart 2023
Legal ontbijtsessie ‘Flexibele arbeid: een zegen of een plaag?’
The Legal Company
23 maart 2023
VACATURES
Assistent-Accountant (gevorderd) – Wezep
KRC Van Elderen
Wezep
Vennotabel RA external auditor te Amsterdam
Klop & Partners
Amsterdam
Assistent Accountant
Marshoek
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN