Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 20 april 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Zakelijke dienstverlening blijft groeien: ook accountants profiteren
De groei van de Nederlandse economie zorgt ervoor dat er ook steeds meer behoefte is aan zakelijke diensten. Voornamelijk de uitzendbranche, maar ook accountants en organisatieadviesbureaus profiteren hiervan. Dat staat in de sectorprognose 2017-2018 ‘Zakelijke dienstverlening heeft de wind mee’ van ABN AMRO.
Lees meer
 
 
Fiscus stuurt 650 brieven naar rekeninghouders Zwitserse bank
De Belastingdienst heeft deze week ruim 650 brieven gestuurd naar rekeninghouders van de Zwitserse bank Credit Suisse. Eerder deze maand startte de FIOD onderzoeken naar tientallen personen die worden verdacht van belastingfraude en hun in totaal vele miljoenen euro’s buiten het zicht van de autoriteiten hebben gestald op bankrekeningen bij deze bank.
Lees meer
 
Leren strategisch te adviseren Advertorial

Dat accountants meer strategisch moeten adviseren weten we inmiddels. Maar hoe maak je dan deze omslag? Deze whitepaper geeft hiervoor handvatten en voorbeelden. Je leest over:

• Van traditie naar strategie
• Voordelen van online werken
• Marktpositie van je klant bepalen
• Toekomstgericht advies geven
• Hoe jij hiervoor betaald wordt

Download whitepaper gratis >

 
Persoonlijke pensioenpot moet meer inzicht geven in eigen situatie
ABP en pensioenuitvoerder APG willen dat deelnemers gemakkelijk inzicht krijgen in hun eigen pensioen. Met de persoonlijke pensioenpot moet het voor iedere deelnemer duidelijk worden welk bedrag hij/zij tot nu toe heeft opgebouwd. Ook wordt inzichtelijk wat de persoonlijke inleg is, wat de werkgever inlegt en wat het resultaat van beleggingen is.
Lees meer
 
 
Nog meer Nederlandse belastingontduikers in Panama Papers: ook MKB’ers
Er komen veel meer Nederlanders in de Panama Papers voor dan eerder bekend was. Trustkantoor het Haags Juristen College (HJC) zou in het verleden meer dan 200 vennootschappen voor Nederlanders hebben opgericht in Panama en de Seychellen met constructies waarbij het eigendom werd afgeschermd. Dat blijkt uit nader onderzoek van het FD. Ook veel MKB’ers […]
Lees meer
 
Minox verwelkomt haar 500ste kantoor! Advertorial

Met de komst van administratie belastingadvieskantoor Heij en Van Manen bedient Minox inmiddels 500 accountants- en administratiekantoren in Nederland.

Minox sprak met Peter Heij en Jarco Van Manen over de automatisering van administraties en de veranderende samenwerking tussen boekhouder en zijn klanten.

Lees het interview =>

 
Factuurherkenner Newviews verder als DizzyData
Newviews, een bedrijf dat gescande en e-facturen herkent en geschikt maakt voor boekhoudprogramma’s, gaat verder onder de naam DizzyData. De naam is al bekend van een ‘zuster’-product van Newviews dat daar veel gelijkenis mee vertoonde. Volgens adjunct-directeur Micha Smit past de nieuwe naam beter bij het product en de visie van het bedrijf.
Lees meer
 
 
De complete gids elektronisch factureren 2017: UBL nu de norm
Uitgave 2017 van ‘De complete gids elektronisch factureren’ is verschenen. In deze uitgave wordt ingegaan op het elektronisch facturenlandschap in Nederland en het aanbod van oplossingen op het gebied van elektronisch factureren en elektronische factuurverwerking. 
Lees meer
 
 
Boete voor niet verstrekken landenrapport stijgt
De boete voor het niet verstrekken van een landenrapport aan de inspecteur kan worden bestraft met een boete van maximaal € 820.000. Dinsdag 18 april heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel aanvullende regels uitwisseling landenrapporten aangenomen.
Lees meer
 
 
Bijna een op de acht Nederlanders staat rood
Bijna één op de acht Nederlanders tussen 25 en 60 jaar oud (12%), staat op dit moment rood. Dit blijkt uit onderzoek van Markteffect in opdracht van Geldshop.
Lees meer
 
 
Briefgeheim ook geldig voor digitale communicatie
Ook voor digitale communicatie gaat het briefgeheim gelden. De Tweede Kamer heeft dinsdag unaniem ingestemd met het voorstel van minister Plasterk om de grondwet zo aan te passen dat ook voor deze vormen van communicatie het briefgeheim geldt.
Lees meer
 
 
VMB Security & Services en VMT Security Systems sluiten zich aan bij ’t AccountantHuis
VMB Security & Services en VMT Security Systems zijn lid geworden van ’t AccountantHuis, de coöperatieve vereniging van en voor MKB accountants.
Lees meer
 
 
Opgelegde boetes uitwisseling landenrapporten nog niet openbaar
Staatssecretaris Wiebes van Financiën vindt het te vroeg om te komen met verdergaande voorstellen tot openbaarmaking van opgelegde boetes. Dat blijkt uit een Kamerbrief na het plenaire debat over het wetsvoorstel aanvullende regels uitwisseling landenrapporten.
Lees meer
 
Administratiekantoor versus accountantskantoor – een fundamentele keuze Contentpartner
Kan of mag je als accountantskantoor ook een administratiekantoor aanhouden? SRA is van mening dat dit enkel mogelijk is indien aan de spelregels wordt voldaan. Deze spelregels zijn met inwerkingtreding van de NVKS verduidelijkt.
 
Introductiecursus social media voor accountants Opleiding
De Introductiecursus social media is bedoeld voor medewerkers van accountants- en administratiekantoren die nauwelijks of geen ervaring hebben met het gebruik van social media. De cursus bestaat uit een vast blok en een keuzeblok. In het vaste blok gaan we in op Twitter (aanmaken van een profiel, schrijven van een (zakelijke) bio, zoeken met gebruik […]
 
Adviseur loonheffingen, Adviseur sociale zekerheid en re-integratie Vacature
Vanwege de uitbreiding van ons team Juristen zijn wij op zoek naar een: Adviseur loonheffingen Adviseur sociale zekerheid en re-integratie Jouw uitdaging Als adviseur profileer jij jezelf als sparringpartner voor onze cliënten en collega-adviseurs. Je hebt een brede en grondige kennis van één of meer van de genoemde vakgebieden en affiniteit met de andere vakgebieden. […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn