Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 22 februari 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Foute tenaamstelling aanslag omzetbelasting scheelt duizenden euro’s
Een waarschuwing vooraf: dit is een uitspraak van de rechtbank, een hogere rechter kan dus anders beslissen. In dit geval over een aanslag die is opgelegd aan een bv, maar had moeten worden opgelegd aan een fiscale eenheid omzetbelasting. Dat scheelt belanghebbende toch weer een paar duizend euro. Hoe zit dat?
Lees meer
 
 
‘Zakelijke rijder duurder uit’
Voorlopig lijkt er nog geen einde te komen aan de jarenlange discussie over rekeningrijden, aldus de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR). Als het aan de politiek ligt, zijn zakelijke rijders straks duurder uit. Volgens VZR blijkt dat uit de doorberekening die het Centraal Planbureau maakte van de partijprogramma’s.
Lees meer
 
Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen Advertorial

Van uren factureren naar value added pricing

Als accountants- of administratiekantoren staat u voor strategische keuzes. Veranderende cliëntbehoeften en ingrijpende technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat u zaken anders moet gaan aanpakken. Een nieuw verdienmodel is binnen handbereik. Maar hoe werkt dat? En wat zijn de voordelen?

Lees het in de whitepaper =>

 
NOB-site gehackt
In de maand januari is de site van de NOB gehackt. De bedoeling van de hack was om hits te genereren op een andere website. Er zijn geen persoonsgegevens vervreemd. Dat laat de Orde weten op haar site.
Lees meer
 
 
BTW-aangifte over 2016 corrigeren vóór 1 april 2017
Wie over 2016 te weinig BTW heeft aangegeven, moet dit corrigeren voor 1 april 2017. Dat meldt de Belastingdienst. Zo wordt belastingrente en mogelijk een boete voorkomen.
Lees meer
 
Stoomcursus Internationaal Belastingrecht (winstbelasting) Advertorial

Krijgt u regelmatig te maken met vragen rondom verrekening van bronheffingen, vaste inrichtingen in het buitenland en andere gevolgen van grensoverschrijdende activiteiten? Dan is een solide basiskennis van het internationaal belastingrecht op 6 april van Arthur Hofman geen overbodige luxe!

 
Accountantskantoren Bollenstreek gaan samenwerken
Bik Accountancy & Advies uit Noordwijk gaat een samenwerkingsverband aan met het ook in Noordwijk gevestigde Accountantskantoor Van der Plas B.V. en Accountantskantoor Van Deventer uit Lisse.
Lees meer
 
 
Hypotheekrentes omhoog of omlaag?
Het lijkt erop dat momenteel alles mogelijk is wat betreft de hypotheekrentewijzigingen. De afgelopen maand viel er geen vaste lijn te ontdekken. Die informatie deelt MoneyView in de Hypotheekrente Barometer.
Lees meer
 
 
Belastingdienst heeft internetpagina’s beter beveiligd
De Belastingdienst heeft zijn internetpagina’s voorzien van de https-standaard. Hiermee voldoen de pagina’s aan de nieuwe wet Generieke Digitale Infrastructuur, zo meldt de dienst.
Lees meer
 
 
Bellen via internet neemt ook zakelijk sterk toe
Bellen via internet neemt ook binnen het bedrijfsleven sterk toe. Volgens het economisch bureau van ABN Amro is de omzet in dit segment van de telecommarkt de afgelopen twee jaar ongeveer verviervoudigd. 
Lees meer
 
 
Kantoren energiezuinig maken kost € 1 mrd meer dan voorspeld
Het kost vastgoedeigenaren minstens € 2 mrd om alle Nederlandse kantoren energiezuinig te maken. Dat is veel meer dan de € 860 mln die toenmalig minister Stef Blok eind november nog voorspiegelde. Diverse marktpartijen voorspellen leegstand en verloedering aan de onderkant van de kantorenmarkt. Daarover schrijft het FD.
Lees meer
 
Zonder CRM je bedrijf laten groeien? Dat gaat niet. Contentpartner
Klantgerichtheid en klanttevredenheid zijn zo ongeveer de twee belangrijkste termen binnen de accountancy. Want ‘klant is koning’, toch? Helaas laat deze uitspraak in sommige bedrijven nog wel eens te wensen over. Klantgerichtheid en de klant centraal stellen doe je door de wensen en behoeftes van je klant te leren kennen. Hierdoor kun je pas écht […]
 
Arbeid en Recht (1) Opleiding
Loonadministratie draait om actuele details met directe gevolgen voor werkgevers en werknemers. Details op drie vakgebieden: Loonheffingen Arbeidsrecht Sociale zekerheid en re-integratie Onze inleiders op de drie vakgebieden vertalen vier maal per jaar actuele thema’s naar de loonpraktijk van MKB-kantoren. Ook geven ze waardevolle tips voor de dagelijkse praktijk. Het zijn interactieve bijeenkomsten. Reacties en […]
 
Medior Assistent accountant RA Vacature
Alfa is overal dichtbij. Logisch dus dat Alfa waarde hecht aan medewerkers die dicht bij zichzelf blijven. Want de mooiste carrière begint dicht bij jezelf! Vacature assistent accountant RA in Nijkerk Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een baan als assistent accountant RA? Dan is je nieuwe […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn