Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 15 juni 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Zakelijke samenwerking mislukt, maar was accountant een ‘raider’?
Een voormalig partner van een groot accountantskantoor zag na het volgen van een training bij een ondernemer die trainingen aan commissarissen verzorgt wel wat in een gezamenlijk zakelijk avontuur. De prille samenwerking liep op niets uit en de ondernemer voelde zich daarna naar eigen zeggen door de RA flink onder druk gezet om toch met […]
Lees verder »
Groei voor Moore DRV in jubileumjaar
Moore DRV behaalde in 2022 een omzet van € 70,1 miljoen, een groei van 8,9 procent. Verschillende factoren droegen bij aan de groei. Een succesvolle wervingscampagne zorgde voor meer medewerkers in vrijwel alle praktijken, meldt het accountantskantoor. Mede daardoor kon de praktijk audit & assurance met 15% groeien.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Actueel benchmarken met nieuwe software van Visionplanner

Visionplanner lanceert vandaag een nieuwe benchmark functie als uitbreiding op de module Visionplanner Insights. Accountants- en administratiekantoren kunnen hiermee de prestaties van hun klanten vergelijken met branchegenoten, voor actueel inzicht en stuurinformatie.

Lees meer »
Auto met 38 kilometer op teller geldt als nieuwe auto, naheffingsaanslag BPM terecht
De Belastingdienst heeft aan een onderneming in augustus 2019 terecht een naheffingsaanslag van € 1.614 opgelegd in de BPM, oordeelt de rechtbank Noord-Holland. De BV heeft naar het oordeel van de rechtbank niet aannemelijk gemaakt, gelet op de lage kilometerstand van de auto, dat sprake was van een gebruikte auto zoals in de aangifte is aangegeven.
Lees verder »
Topman EY stapt op na mislukte opsplitsing
Topman Carmine Di Sibio van EY gaat zijn contract niet uitdienen. Het opstappen van de hoogste baas van het accountantskantoor is een reactie op het mislukte plan om EY op te splitsen. Dat voornemen kon na een lange voorbereiding niet op voldoende steun van de partners in de VS rekenen, bleek in april.
Lees verder »
ADVERTORIAL
10% Vroegboekkorting bij Markus Verbeek Praehep

Wil jij na de zomer starten met een opleiding? Dan is dit het moment om je in te schrijven. Schrijf je vóór 9 juli in voor een finance, accountancy of fiscale opleiding bij Markus Verbeek Praehep met actiecode vroegboekkorting2023 en profiteer van 10% vroegboekkorting op het cursusgeld.

Bekijk de actie »
Lifestyle en carrière I Generatieverschillen op de werkvloer
Er komt steeds meer aandacht voor diversiteit en inclusiviteit. Maar één aspect wordt daarbij nog weleens over het hoofd gezien: de wrijving tussen de verschillende generaties. Maar is er sprake van een onoverbrugbare kloof of gaat het om een kracht die we verkeerd benutten?
Lees verder »
De gevolgen van de nieuwe pensioenwet voor opgebouwde pensioenen: een overzicht
Als gevolg van de Wet toekomst pensioenen (Wtp) moeten alle pensioentoezeggingen aangepast worden. Toch zijn er de nodige verschillen, met name ook afhankelijk van de soort uitvoerder. Een overzicht van de bestaande pensioenregelingen en de gevolgen van de Wtp.
Lees verder »
Hotelketen Van der Valk wil ruimere coronasteun van overheid
Hotelketen Van der Valk had meer coronasteun moeten krijgen. Dat betoogden ruim zestig hotels van het familiebedrijf dinsdag in een zaak tegen de Staat voor het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Die hotels zijn volgens Van der Valk allemaal losse ondernemingen en hadden elk afzonderlijk als mkb-bedrijf steun moeten krijgen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Vijf tips om meer medewerkers in SharePoint te laten werken

In veel bedrijven wordt Microsoft SharePoint gebruikt om informatie tussen medewerkers uit te wisselen. Hoewel het platform veel wordt gebruikt als communicatieplatform, haalt niet iedereen het maximale uit de mogelijkheden om SharePoint in te zetten als Document Management Systeem (DMS).

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe word je een aantrekkelijke werkgever?

Nu de laatste tijd de arbeidsmarkt zo krap is, ontstaat er steeds meer aandacht voor het aantrekken en behouden van medewerkers. Aantrekkelijk werkgeverschap is een onderdeel wat bij veel kantoren op de agenda staat. Maar wat maakt je nu een aantrekkelijke werkgever?

Lees verder »
AG: KLM moest werknemers informeren over wijziging belastingverdrag
Op grond van goed werkgeverschap moest KLM als werkgever in Zwitserland wonende werknemers waarschuwen over de wijziging van het belastingverdrag Nederland-Zwitserland, waardoor die werknemers belastingplichtig werden in Nederland. Dat heeft Advocaat-Generaal (AG) De Bock geoordeeld.
Lees verder »
Voldoende zakelijke redenen voor splitsingsvrijstelling OVB
Het gerechtshof Den Haag oordeelt dat een bv de splitsingsvrijstelling in de overdrachtsbelasting bij verkoop van onroerende zaken mag toepassen. Met dit oordeel overruled het hof het oordeel van zowel de Belastingdienst als de rechtbank Den Haag, die menen dat afsplitsing wordt geacht te zijn gericht op het ontgaan of uitstellen van belastingheffing en dat […]
Lees verder »
STAP-budget in aangepaste vorm verder
Het resterende STAP-budget gaat door het kabinet per september gerichter worden ingezet voor scholing die opleidt voor de arbeidsmarkt. De Tweede Kamer heeft hier vorige week een motie over aangenomen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Fiscus begint eind augustus pas met invorderen coronaschulden
Hoe kan ChatGPT de hoge werkdruk verlichten voor overwerkte accountants?
Noordelijk fusienieuws: Bentacera en Harrier gaan samen
Berekening geen garantie, misgelopen belastingvoordeel via middelingsverzoek niet aan AA te wijten
OPLEIDINGEN
Legal ontbijtsessie: ‘Ontslag op staande voet: de valkuilen en lessen!’
The Legal Company
29 juni 2023
Certified Management Accountant (CMA®)
Markus Verbeek Praehep
29 juni 2023
Cursus Huwelijksvermogensrecht van A tot Z anno 2023
Accountancy Vanmorgen
18 september 2023
VACATURES
Belastingadviseur
Flynth
Heerhugowaard
Assistent-Accountant controlepraktijk (beginnend)
KRC Van Elderen
Zwolle
Gevorderd assistent accountant • Dordrecht
WEA Deltaland
Dordrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN