Kennisbanken E-installatie
Online versie
Zakendoen met 1.500 leveranciers
Het inkoopvolume van Hoppenbrouwers is op jaarbasis goed voor ongeveer 100 miljoen euro. Het installatiebedrijf is loyaal naar haar leveranciers. “We hebben elkaar nodig, dus we gaan goed met elkaar om”, zo vertelt hoofd inkoop Jeroen Bertens.  
Lees verder >
Thuisbatterij maakt off-grid mogelijk
Energieopslag gaat een belangrijke rol spelen in de energietransitie. Veel bedrijven zijn druk bezig met het ontwikkelen van systemen. Bouke van der Weerdt, solutions manager bij Huawei, vertelt over het LUNA2000 Energy Storage System (ESS).
Lees verder >
Nieuwe NEN 1010 stevige uitdaging voor normontwikkelaars
Er is een nieuwe en volledig herziene NEN 1010 op komst, de NEN 1010:2020. “Die is actueler en beter dan de voorgaande versie”, stelt John van Zweden, commissielid van de NEC 64. 
Lees verder >
Wat zijn de trends in de installatiebranche voor 2021?
Wat verwachten René van der Boon (Leertouwer), Karin van Antwerpen (Van Antwerpen Elektrotechniek) en Dimitri Groeneweg (Unica) van 2021? Welke trends zien zij?
Lees verder >
Norm voor veilig werken aan buurtbatterijen gepubliceerd
NEN 4288, de norm voor veilig werken aan buurtbatterijen, is gepubliceerd. De norm is onder andere ontwikkeld voor installateurs en monteurs die werken met batterij-energieopslagsystemen.
Lees verder >
Meer artikelen
Partnernieuws
Voorkom schade en storingen aan apparatuur met infraroodcamera
Hitte is vaak een vroeg symptoom van schade of storingen aan de apparatuur. Het is daarom belangrijk om hier rekening mee te houden in programma’s voor preventief onderhoud.
Lees verder >
Speel met universele leddimmers in op snel veranderende ledmarkt
De ene ledverlichting is de andere niet. Zo op het eerste gezicht is dat geen probleem, tenzij u de verlichting wilt gaan dimmen. Een dimmer integreren blijkt in de praktijk een serieuze uitdaging.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Panelenbouw is een vak apart

De NEN-EN-IEC 61439 nader verklaard.

Dit boek geeft inzicht in de actuele problematieken die van belang zijn bij de samenbouw van elektrisch materieel in een besturingskast. De doelstelling hierbij is het inzicht en het begrip van de eisen, die in de NEN-EN-IEC 61439 worden gesteld, op een hoger plan te brengen.

Blog
Kwaliteit pv-installatie is medebepalend voor risico op woningbrand
Steeds meer woningeigenaren wekken energie op door middel van zonnepanelen. Dat is goed nieuws voor het milieu, maar heeft als negatief bijeffect dat adviseurs en installateurs met onvoldoende kennis zich op deze markt begeven. 
Lees verder >
Overzichtsartikel
Laadpunten: de ins en outs
Het aanleggen van laadpunten is een interessante markt voor e-installateurs. In dit artikel behandelen we een aantal aandachtspunten van dit relatief nieuwe marktsegment.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright