Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
Zangkoren en spinfietsen, zomerleestips van Utrechtse voetballers en een jaarabonnement voor een zomerse prijs. De bibliotheek heeft zin in de zomer.
S
 
De biebfiets toert nog steeds door Utrecht. Dit weekend kan je ons vinden op Landhuis Oud Amelisweerd, de Watertoren in Overvecht, Fort Blauwkapel en het Spoorwegmuseum. We lezen de mooiste Utrechtse verhalen voor uit het boek De Spoken van het Stadhuis. Kom luisteren!

t/m zondag 24 juli

Kijk voor het hele programma op bibliotheekutrecht.nl/zomer

(Beeld: Jelmer de Haas)
 
S
 
Bibliotheek Neude is feestelijk festivalhart van internationaal korenfestival Leading Voices. Van woensdag 27 juli t/m zondag 31 juli staat de bieb in het teken van zingen, dirigeren, en koren uit de hele wereld. De Grote hal (met geweldige akoestiek!) is het kloppend hart waar diverse gratis toegankelijke activiteiten plaatvinden. Maak kennis met nieuwe muziek, zing en doe mee of luister naar een inspirerend verhaal. Ook is er een EXPO podium waar jij zelf een optreden kan geven! 
 
Kijk op bibliotheekutrecht.nl/leadingvoices voor programma tips!
 
S
 

Zaterdag 13 augustus organiseert de bieb samen met La Vuelta Holanda een uniek sportevent in de grote monumentale hal; 120 spinfietsen, livemuziek, Spaanse sferen en stoempen maar.

Tussen de spinning sessies door is er het Fietscafé, een talkshow o.l.v. Friso Wiersum over wielrennen, literatuur en kunst in Utrecht. Onder meer Edwin Winkels (Spanje kenner, schrijver, wielerjournalist) en oud-profwielrenner Marc De Maar (3x deelname Vuelta) schuiven aan!

Fiets mee! zaterdag 13 augustus
Grote hal, Bibliotheek Neude

Reserveer hier je plek


(Beeld spinners door Aad van der Tas/Edwin Winkels door Rob Becker)

 
S

Ken jij nog iemand die echt een abonnement op de bibliotheek kan gebruiken? Tip dan de actie, een jaarabonnement voor een zomerse prijs. Tot en met zondag 21 augustus word je voor 30 euro lid.

Word nu lid!

 
S
 
 

Wat lezen FC-Utrecht spelers in hun vakantie? Welke speler gaat voor de biografie van Marco van Basten en wie kiest Dan Brown? Je vindt de leestips onderaan de zomerpagina.

Ter gelegenheid van FC Utrecht's steun aan de campagne ‘Wie dit leest … kan ook een boek lezen’ deelden spelers als Sander van de Streek en Mark van der Maarel hun tips.

 
 
S
 
 

Niet alleen de boeken maar juist het gebouw ontdekken? Deze zomer zijn er vrijwel dagelijks rondleidingen in Bibliotheek Neude.

Reserveer hier je plek
 

(Beeld: Anna Van Kooij)

 
 
S
 
 

Pubquiz-fans opgelet, nu is er een quiz over 900 jaar Utrecht. 

Samen ontdekken 
Samen leren 
Samen groeien 
En…samen feestvieren

Meld als organisatie, vereniging of buurt een team aan. Of geef jezelf op en leer andere Utrechters kennen.

Je leest hier meer

 
 
S
 
 
Op dinsdag 13 september herdenkt Beeld & Geluid de fameuze wetenschapsjournalist Chriet Titulaer met een uniek Mediacollege van Diederik Jekel.

Koop hier je kaartje
!
 
 
S
 
 

Marion Pauw, Linda van Rijn en Jet van Vuuren te gast tijdens Gouden Strop Thrillertour | donderdag 29 september, Bibliotheek Neude
lees meer & reserveer

Filmconcert Hitchcocks Blackmaildonderdag 29 september, Bibliotheek Neude
lees meer & reserveer

(Beeld Mariëtte Middelbeek door Hadewych Veys)

 
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open