Kennisbanken E-installatie
Online versie
Zegelrecht: wat mag en wat mag niet?
Zegelrecht is in het leven geroepen om erkende installateurs veilig te kunnen laten werken aan E-installaties. Wat is toegestaan en wat niet?
Lees verder >
(advertorial)
alt
Corona crisis biedt ook kansen
Onze Joost denkt dat de huidige crisis ook kansen biedt. Gebruik nu de tijd om je personeel te scholen. Voorbeeld: Laat een zonnepanelenmonteur de NEN 3140 (VOP) leren, waardoor zij of hij verantwoord eenvoudige elektrische taken mag uitvoeren. Volg nu een online cursus.
‘Vraag je van tevoren af of groepenkast geschikt is voor pv’
Er komt aardig wat kijken bij het aansluiten van een pv-installatie op de groepenkast. Expert Jan Velthuis gaat in op verschillende aandachtspunten.
Lees verder >
Enexis Netbeheer en Van Wijnen starten uitrol prefab meterkast
Enexis Netbeheer kan bij nieuwbouwprojecten de meterkast aan het begin van het bouwproces installeren. Het bedrijf biedt dit concept vanaf dit voorjaar aan bij bouwbedrijven.
Lees verder >
(advertorial)
alt
100% Winstalleren
Dat is 100% stekerbaar installeren voor de woningbouw. U werkt drie keer zo snel en heeft 90% minder faalkosten dan bij een traditionele installatie. Ondanks de hogere materiaalkosten zorgt dat voor een gunstige TCO. Dat is installeren volgens Attema.
Thuisaccu’s en blockchain stabiliseren elektriciteitsnet
Met een grensoverschrijdend blockchainplatform kunnen miljoenen Europese huishoudens hun elektrische auto’s, thuisbatterijen en warmtepompen integreren in een elektriciteitssysteem, waar vraag en aanbod beter op elkaar is afgestemd.
Lees verder >
Installatiebranche in coronatijd: genoeg redenen voor optimisme
"Voorlopig zijn de installateurs nog aan het werk, en daarbij zijn er genoeg redenen voor optimisme." Dit zegt onderzoeker Jan-Paul Schop op basis van de eerste resultaten van onze BouwMonitor.
Lees verder >

(advertorial)
Kennismiddag
Voor niks gaat de zon op
Maar voor PV-installaties is kennis nodig! Breng in één middag uw technische kennis up-to-date. Met praktijkgerichte oplossingen die aan de gewijzigde regelgeving voldoen. Als deelnemer aan de Kennismiddag ontvangt u na afloop een certificaat en het Praktijkboek PV-installaties.   
Meer nieuws
Partnernieuws
Betrouwbare veiligheid gaat verder dan een product
Stel je eens voor: in een willekeurige nacht veroorzaakt een apparaat kortsluiting. Door het defect breekt er brand uit in een rijtjeswoning. 
Lees verder >
Blog
Zonnepanelen en de grote lenteschoonmaak
De dagen worden langer, de zonuren nemen toe en de temperaturen stijgen: de Nederlandse lente breekt aan. Daarmee wordt vaak ook het onderhoud van zonnepanelen ingepland. 
Lees verder >
Whitepaper
NEN 1010 & installaties vernieuwen
Deze gratis whitepaper gaat o.a. in op de diverse artikelen van het Bouwbesluit en aan welke uitgave van de NEN 1010 moet worden voldaan indien men tot het wijzigen of reviseren van een bestaande elektrische installatie overgaat.
Lees verder >
(Digimagazine)
Digimagazine
Digimagazine over coronacrisis
In dit gratis digimagazine, dat u wordt aangeboden door de redactie van Installatie Journaal, leest u over installatietechnieken tegen het coronavirus met onderwerpen als warmtebeeldcamera’s, ventilatie, binnenmilieu.  
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright