Zo klinkt de wielewaal | Bokeh: zo fotografeer je het | Komt uit deze rups een koninginnenpage?
KLINKT ALS...

KLINKT ALS...

Luister de podcastaflevering over het sprookjesachtige geluid van de wielewaal
Roots
WAT EEN VRAAG
KOMT UIT DEZE RUPS EEN KONINGINNENPAGE?

Stel je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: komt uit die mooie rups een koninginnenpage? Bioloog Geert-Jan Roebers weet het antwoord.
Foto: Ruurd Visser

Roots
NIEUWS
KEERT DE KROESKOPPELIKAAN TERUG?

Ooit uit ons land verdwenen, maar daar waren we zelf schuldig aan. Uit onderzoek blijkt: Nederland is geschikt voor de terugkeer van de kroeskoppelikaan. Hoogste tijd voor de terugkeer van deze vliegende gigant! Maar gaat dat ook gebeuren?
Foto: AdobeStock

Advertorial
Roots
SWAROVSKI CL CURIO 7X21 IS COMPACT EN INKLAPBAAR

Als je vaak wandelt of fietst, zoals natuurambassadeur Hanne Tersmette, is een compacte verrekijker zoals de Swarovski Curio erg praktisch. De kijker werkt vliegensvlug, waardoor je geen enkele seconde mist en ook een vliegende ijsvogel perfect in beeld krijgt. Een kans die je niet wilt laten liggen.

Roots
ZO FOTOGRAFEER JE..
BOKEH: WAT IS HET EN HOE GEBRUIK JE HET?

Natuurfotograaf Bert Faber behandelt deze keer een dromerig onderwerp: bokeh. Wat is bokeh eigenlijk? En hoe kun je het in de fotografie gebruiken? 
Foto: Bert Faber

Roots
VOGELEN
ZELDZAME KLAUWIER LAAT ZICH ZIEN ÉN HOREN

Afgelopen zaterdag ontdekte vogelaar Pierre van der Wielen een zeer zeldzame klauwier bij Hargen: de Turkestaanse klauwier. Dit is pas de vijfde waarneming van deze prachtige soort in Nederland, en eerste voorjaarswaarneming. En dan ook nog eens een volledig uitgekleurd mannetje.
Foto: Paul Böhre

Roots
Voorjaarsuitverkoop

Kookliefhebber? Buitenmens? Sportfanaat? Avonturier? ... Verwen jezelf! In onze webshop is voor iedereen wat te vinden. En de leukste tijdschriften en boeken zijn nu tijdelijk met voorjaarskorting verkrijgbaar. Shop snel en profiteer van wel 50% korting.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden