Gaat de slangenarend broeden in Nederland? | Dwergmuizen: acrobaten van 6 gram | Reeën rennen nu in heksenkringen
HOMMEL OF NIET?

HOMMEL OF NIET?

Het zoemt als een hommel, het oogt als een hommel, dus het is een...
Roots
Vogelnieuws
SLANGENAREND IN NEDERLAND: EENZAME BIDDER OF BROEDER?

De lucht trilt in de verzengende zon boven het heideveld. In de verte hangt een lichtgekleurde grote roofvogel stil in de lucht. Hij flapt af en toe met zijn enorm brede vleugels. Het is een biddende slangenarend. Momenteel worden ze op diverse plekken gezien. Gaan ze broeden in Nederland?
Foto: iStock

Roots
Mysterieuze oceaanbewoner
DE OCTOPUS VAN 'GLAS'

Beelden van de ‘glazen octopus’ zijn zeldzaam – laat staan (goede) bewegende beelden. Maar mariene biologen van het Schmidt Ocean Institute legden deze prachtige oceaanbewoner nu in vol ornaat vast, tijdens een recente expeditie in de Grote Oceaan.
Foto: Foto Schmidt Ocean Institute

Roots
Verdieping
DE MAGIE VAN ONZE MOEDERSTER

Zoals onze planeet rond de zon draait, zo draait ons leven en dat van de natuur om de zon. In het zomernummer van Roots lees je meer over onze moederster in een mini-special, met daarin: journalist Govert Schilling deelt zijn fascinatie voor onze kosmische krachtbron, hoe fotografeer je bij zonsopkomst en het belang van uv-kleding in de natuur.
Foto: Melchert Meijer zu Schlochtern

Roots
Wat een vraag!
WAAROM RENNEN REEËN IN RONDJES?

Nu te zien in de natuur: reeën die in cirkels achter elkaar aan rennen. Waarom doen ze dat? Roots-redacteur Paul Böhre legt uit dat de reeënbronst is begonnen.
Foto: iStock

LEUK VOOR JEZELF OF OM CADEAU TE GEVEN!

Neem een proefabonnement voor jezelf of geef 3x Roots cadeau én ontvang zelf 3 tijdschriften naar keuze gratis. Het abonnement stopt automatisch en je hebt de keuze uit meerdere edities van 14 tijdschriftmerken, waaronder Seasons, delicious., FietsActief, In Eigen Land, Zin en nog veel meer!

Roots
Roots
Dwergmuizen
DE GROTE WERELD VAN KLEIN DUIMPJE

Een dwergmuis heeft niet veel om het lijf, maar juist dat zorgt ervoor dat hij vrijwel overal in Europa een plekje kan vinden. Natuurfotograaf Edwin Giesbers raakte onder de indruk van deze beweeglijke mini-acrobaat, en wij delen die fascinatie.
Foto: Edwin Giesbers

Roots
Natuurwandelen in Nederland
DOOR HET OUDE POLDERLAND

Rondom het Zuid-Hollandse Haastrecht vind je zo’n echt oud polderlandschap met koeien en heel veel sloten. Als je over de historische graskades struint, zie je overal dieren. Ontdek het zelf met de natuurwandelroute van Roots.
Foto: Edwin Giesbers

Roots
Roots Natuurfotowedstrijd 2021
KIES JOUW FAVORIETE NATUURFOTO

De Roots Natuurfotowedstrijd 2021 heeft een recordaantal inzendingen opgeleverd. Er werden maar liefst 8.010 foto’s ingezonden! Tot en met zondag 25 juli kun jij op je favoriete foto stemmen. Doe mee en maak op mooie prijzen.
Foto: Pepijn van Diggelen

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden