ELF Voetbal nieuwsbrief van 07-12-2020
Zeldzame nederlaag Ajax in eigen stadion: de laatste vijf verliespartijen

Ajax verloor zaterdag in eigen stadion van FC Twente. Het is een zeldzaamheid dat de koploper van de Eredivisie in eigen stadion onderuit gaat. Om dat te bewijzen blikken we in dit artikel terug op de laatste vijf nederlagen van Ajax. 


Lees verder
Samenvatting: Liverpool-Wolverhampton: 4-0

Na een ietwat gelukkige zege op Ajax in de Champions League heeft Liverpool de week goed afgesloten met een thuiszege op Wolverhampton. Op Anfield, eindelijk weer met wat publiek, werd het liefst 4-0. 

Lees verder
Speciaal decembernummer ELF Voetbal met Ryan Gravenberch, Joao Teixeira, Wereldkampioen Ajax en Alphonso Davies

Het speciale decembernummer van ELF Voetbal is uit. De laatste editie van dit kalenderjaar is weer een bijzondere editie. Interviews met talenten Ryan Gravenberch, Joshua Zirkzee en Loïs Openda, met Feyenoord-aanwinst Joao Teixeira, enkele hoofdrolspelers van toen blikken terug op de gewonnen Wereldbeker van Ajax in 1995 en nog veel meer.

Lees verder
Hoe is Siem de Jong van sterspeler bij Ajax uiteindelijk bij sc Heerenveen beland?

Siem de Jong is weer terug in de Eredivisie. De middenvelder ging het avontuur aan in Canada en de Verenigde Staten en wil zich nu weer in eigen land bewijzen bij sc Heerenveen. Ooit was hij sterkhouder en aanvoerder van Ajax  en maakte hij een mooie transfer. Hoe kan het dat hij op zijn 31e in de subtop van de Eredivisie speelt?

Lees verder
Interview Joao Carlos Teixeira, Feyenoord-aanwinst: "Van Deco kon ik echt genieten"

Een fijnbesnaarde middenvelder. Vol technische bagage, souplesse, inzicht en gezegend met een fluwelen rechterbeen: Joao Carlos Teixeira in het kort. Sinds dit seizoen etaleert de Portugees zijn kwaliteiten in het shirt van Feyenoord. Hij is blij met zijn keuze voor Rotterdam. "Meer spelers uit Portugal zouden de stap naar de Eredivisie moeten maken."

Lees verder
Arne Slot ontslagen door AZ: hoe kon het zover komen?

Arne Slot is ontslagen door AZ. Het is opvallend dat de club de trainer ontslagen heeft, omdat hij erg veel succes met de ploeg uit Alkmaar had. Het argument was omdat hij zijn hoofd niet meer bij AZ had, want hij zou met Feyenoord in gesprek zijn over een overstap voor komende zomer.

Lees verder
Interview Ivan Cvetkov, laatste buitenlandse KKD-topscorer: "Hechtte daar toen weinig waarde aan"

Zijn naam staat vereeuwigd in de annalen van de Eerste Divisie. In het shirt van BV Veendam schoot en kopte Ivan Cvetkov in het seizoen 2001/02 22 keer raak. Daarmee is hij nog altijd de laatste buitenlander die de topscorerstitel op het tweede niveau pakte. De voormalig Bulgaars international reist tegenwoordig de hele wereld rond. "Het is altijd prettig om terug te keren in Nederland."

Lees verder
Interview Frank Ross: “Ik had een beenbreuk”

Het zijn geen mooie tijden voor Go Ahead Eagles. Weinig tegendoelpunten krijgen is leuk, maar als je zelf helemaal niet scoort, heb je er alsnog weinig aan. Er zijn wel lichtpuntjes voorin, in de vorm van Jacob Mulenga (uitgebreid in de nieuwe ELF Voetbal) en de Schot Frank Ross, die door allerlei malheur nog niet al zijn talent kon tonen. We spraken hem recent over zin bevindingen in Nederland.

Lees verder
Number 1 Voetbalreizen introduceert bordspel Voetbalbrein

Wie coachte Manchester United in het seizoen 2012/13? Wat weet je van de Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool FC in 2017/18? En hoeveel Braziliaanse spelers van de afgelopen tien jaar bij Chelsea kun jij opnoemen?

Lees verder