Podcast over de putter | Harige punker: de rups van de meriansborstel | Reuzenzwam = reuzendoder
PODCAST LUISTEREN

PODCAST LUISTEREN

In de nieuwe aflevering van Notenkrakers klinkt de opgewekte zang van de putter
Roots
HARIGE PUNKER
DE RUPS VAN DE MERIANSBORSTEL

In de herfst laat deze bijzondere rups zich weer zien. Het is de rups van de meriansborstel, een algemene nachtvlinder. Hij overwintert als pop. Pas in mei komen de vlinders tevoorschijn. 
Foto: Paul Böhre

Roots
PADDENSTOELENSEIZOEN
DE REUZENZWAM

Met de forse regenval van de laatste weken schieten de paddenstoelen letterlijk uit de grond. Waaronder de reuzenzwam, een gigant die wel een doorsnede kan bereiken van bijna een meter. De herfst barst uit zijn voegen!
Foto: Paul Böhre

Advertorial
Roots
Genieten van de rust in Karinthië

De herfst is misschien wel de mooiste tijd in het Oostenrijkse Karinthië. De bergen en meren baden in een warm licht, de diepblauwe lucht is zo helder dat het lijkt alsof je de bergtoppen zo kunt aanraken. Een magische tijd. Ook fijn: na de zomer is het hier lekker rustig op de wandelpaden en de temperatuur in het zonnige zuiden van Oostenrijk is nu perfect om eropuit te trekken.

Roots
WAT EEN VRAAG
ZIE JE DE DOODSHOOFDVLINDER OOK IN NEDERLAND?

De doodshoofdvlinder is bekend uit 'Silence of the lambs'. Kun je deze mysterieuze trekvlinder ook zien in Nederland? Bioloog Geert-Jan Roebers, die jaarlijks de Roots Scheurkalender maakt, weet het antwoord...
Beeld: Wikipedia

Roots
TIPS & TRICKS
ZO VIND JE ZELF EEN IJSVOGEL

Zelf nog nooit een ijsvogel gezien? Met zijn bijzondere leefwijze, prachtige kleuren en exotische uitstraling spreekt deze prachtige vogel tot de verbeelding. Roots geeft vijf tips om er zelf een te vinden.
Foto: iStock

Roots
Ontdek de natuur met Roots doe-boeken!

De Kinderboekenweek is weer gestart en het thema van dit jaar is Gi-Ga-Groen! Dier & Natuur. Een perfecte tijd om extra bezig te zijn met boeken én met alles wat de natuur te bieden heeft. Met de Roots doe-boeken maak je dit leuk en leerzaam. Spelenderwijs leren je (klein)kinderen én jij meer over de wondere wereld van insecten, vogels en andere diersoorten!

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden