Lucide dromen: zo droom je wat je wilt
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Premium

Zo werkt een orgasme in je lichaam

Waarom een orgasme je zo’n intens genot geeft? Er vindt een hormoonexplosie in de hersenen plaats. En dat is niet overdreven: klaarkomen heeft hetzelfde effect op je brein als een spuitje heroïne.

High van een hoogtepunt?
 
 
 
Afbeelding
 

André Kuipers gidst je wekelijks door het heelal

'Als astronaut eis je veel van je partner en je mensen thuis'

Astronauten zijn helden, rolmodellen, een bron van inspiratie. Maar ze zijn ook egocentrisch, geeft André Kuipers toe. ‘Alles staat in het teken van jouw ruimtevlucht. Dat vraagt veel van de mensen die je dierbaar zijn.’

Wat te doen als je partner astronaut is?
 
 
 
Afbeelding
 

Podcast van Quest en Dinocast

Ook dino's gaan naar de dierenarts

Paleo-patholoog Daan van Elzen onderzoekt littekens, breuken en ontstekingen bij dino's. Bereid je voor op een flinke dosis smerige details, inclusief dinosauruspus. Verder in deze aflevering: paleontologen Jimmy de Rooij en Anne Schulp geven antwoord op jouw vragen!

Dit doet een dinodokter
 
 
 
Afbeelding
 

Dit is waarom sojamelk gezonder is dan havermelk

Havermelk is een razend populaire plantaardige melk. Maar de gezondste? Niet bepaald. Als je een alternatief zoekt voor dierlijk zuivel en tegelijkertijd de bijbehorende gezondheidsvoordelen wil behouden, kun je beter gaan voor sojamelk. Waarom?

Doe mij maar een haver... ehm, sojacappu
 
 
 
Afbeelding
 

Premium

Lucide dromen: zo leer je je dromen te sturen

Zin om een keer van de Eiffeltoren te springen of een avondje met een bloedmooie vrouw door te brengen? In je dromen is alles mogelijk. Maar hoe leuk zou het zijn als je zelf mag kiezen wat er gebeurt in dromeland? Goed nieuws: met lucide dromen kan dat.

Oefeningen voor een lucide droom
 
 
 
Afbeelding
 

Waarom krijg je spierpijn van griep?

Alsof al dat gesnotter en geril nog niet genoeg is, krijg je tijdens een griepaanval vaak ook te maken met een flinke dosis spierpijn. Hoe kan een simpele infectie ervoor zorgen dat je benen of rug zeer gaan doen?

En hoe kom je ervan af?