Zelfstandigen bouwen wel degelijk pensioen op, maar benutten belastingvoordeel te weinig.

7 months ago
  • Html
  • Text
Meer over onzin verplicht pensioen. Korting zorgverzekering, eindejaarstips en meer...
Bekijk deze e-mail in browser
29 november 2018
 
Samen staan we sterk(er)

Zelfstandigen bouwen wel degelijk pensioen op, maar benutten belastingvoordeel te weinig.

Onderzoek van stichting ZZP Nederland wijst uit, dat het merendeel van de zzp’ers zelf een eigen reserve aanlegt voor de oude dag. Ze doen dat op een manier, die past bij het ondernemerschap: individueel, flexibel en met behoud van zeggenschap over het eigen vermogen. “Daarmee is voor eens en voor altijd duidelijk, dat de discussie over verplichte deelname aan pensioenfondsen op niets is gebaseerd”, zegt voorzitter Maarten Post van stichting ZZP Nederland. “ Zelfstandigen regelen zelf hun eigen zaken, ook een aanvullend inkomen voor de oude dag.”
Link: | Meer informatie |

Premies zorgverzekeringen bekend; zzp’er kan besparen

Inmiddels zijn de premies voor de zorgverzekeringen voor 2019 bekend. Alle zorgverzekeringen worden duurder, variërend van enkele euro’s tot wel 10 euro per maand. Zelfstandigen zonder personeel (ZZP) kunnen, zoals eerder is gebleken uit onderzoek van Autoriteit Consument & Markt en de Nederlandse Zorgautoriteit, veel besparen op de basispolis van hun zorgverzekering. Bij zelfstandigen kan dat voordeel nog veel hoger liggen, omdat men weinig gebruik maakt van een collectief voordeel.
Link: | Naar de premies en kortingen | 

Eindejaarstips; er is voor zzp'ers nog geld te besparen

Nu het jaar weer ten einde loopt is het handig om nog even te controleren of je als zzp’er nog besparingen kunt realiseren over het belastingjaar 2018. Soms kan het bijvoorbeeld lonen om nog in het lopende jaar investeringen te doen of juist niet. ZZP Nederland zet een aantal zaken op een rij.

Link: | Meer informatie |

De Concurrentieanalyse. Iedere ondernemer heeft het nodig!

Het is belangrijk voor ondernemers dat zij zich onderscheiden van andere ondernemers in de markt. Dit geldt niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor zzp’ers. Potentiële klanten moeten immers worden verleid om voor jou te kiezen, in plaats van een van de andere partijen in de markt. Om jouw business op de juiste manier te positioneren is het belangrijk om een goede concurrentieanalyse te maken.
Link: Meer informatie

Nog even dit:

We naderen het einde van het jaar. Tijd om nog enkele tips mee te pakken. Hieronder een paar mogelijkheden: Er zijn voor zzp'ers in de techniek, actief in Gelderland ontwikkelingsvouchers van 1000 euro beschikbaar. De tankkaart van Q8 geeft nog de hele maand december extra korting! Op 19 december is de Webinar: "Welke opties voor pensioen zijn het meest interessant voor mij als ondernemer?’’.
Copyright © 2018 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u producten of diensten heeft afgenomen van ZZP Nederland of omdat u bij ZZP Nederland bent aangesloten.
Ons adres is
ZZP NederlandRegattaweg 482Groningen, 9731 NE Netherlands
Add us to your address book
Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief?
Klik dan op deze link
U kunt hier uw gegevens en voorkeuren voor de nieuwsbrief wijzigen.
 

Share this newsletter on

Related newsletters

Zzp-nederland.nl

Categories: Business goods Self-employed without employees Staff
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

© 2019