ZZP Nieuwsbrief
13  oktober 2022

In deze nieuwsbrief:

Zelfstandigen komen in actie!

We willen echt zelfstandigenbeleid en hebben jouw hulp nodig!
Wij, zelfstandige ondernemers in Nederland, doen alles om de onderneming ook in slechte tijden te laten voortbestaan. Wij verwachten daarbij van de overheid geen tegenwerking, maar juist perspectief.

Wij roepen kabinet en parlement op de voorgestelde versnelde afbouw van de zelfstandigenaftrek terug te draaien om ook de zelfstandige ondernemers te behoeden voor een koopkrachtval. De zelfstandigenaftrek zou juist ingezet moeten worden als fiscale ruimte voor duurzaam zelfstandig ondernemerschap.

Met jouw steun zullen we onze visie kenbaar maken. 

Ja, ik ben zelfstandige ondernemer en ondersteun deze oproep van harte. 

Ondersteun de oproep

Zzp'ers vallen ook onder verruimd energieplafond

Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers zoals zzp’ers. Voor het energieverbruik boven het plafond betalen zzp'ers het tarief zoals opgenomen in het energiecontract. Voor november en december ontvangen huishoudens een vaste korting op de energierekening van € 190 per maand.

De maximumtarieven van het prijsplafond betreffen de variabele leveringstarieven, inclusief energiebelasting en btw. Een zzp-huishouden met een gemiddeld verbruik heeft in 2023 in totaal zo’n € 2.500 voordeel van het prijsplafond. 

Lees meer

Datum afschaffing FOR gelijktrekken met invoering Wet Toekomst Pensioenen

Op de ochtend van 10 oktober trok Stichting ZZP Nederland bij monde van Netwerk Zelfstandig Ondernemers (NZO) aan de bel over het uitstel van de invoering van de Wet Toekomst Pensioenen tot 1 juli 2023. Per 1 januari 2023 wilde het kabinet namelijk wel de Fiscale OudedagsReserve (FOR) afschaffen. Hierdoor ontstond er voor zelfstandigen een gat in de mogelijkheid voor pensioenopbouw. Diezelfde middag nog zag de minister de ernst van de situatie in zegde zij toe dat de fiscale ruimte, die vergroot wordt binnen de nieuwe Pensioenwet, met terugwerkende kracht per 1-1-'23 voor zelfstandigen kan gelden.

Lees meer

Meest gemaakte juridische documenten

Sinds de lancering van onze nieuwe website is het mogelijk voor Plus en Premium leden om juridische documenten op maat te maken. Er wordt hier al veelvuldig gebruik van gemaakt. Dat is verstandig want wet- en regelgeving wijzigt continu. Via onze documentengenerator ben je verzekerd van documenten die actueel zijn. De 5 meest gemaakte documenten:

  1. Algemene voorwaarden (in Nederlands en/of Engels)
  2. Factuur
  3. Samenwerkingsovereenkomst
  4. Privacyverklaring
  5. Overeenkomst van opdracht

Naast deze documenten maak je met de documenten generator maar liefst ruim 230+ documenten, zowel zakelijk als privé. Ook de mogelijkheid om documenten te ondertekenen en de diverse juridische wegwijzers worden veelvuldig gebruikt.

Meer over de documentengenerator

Gratis webinar met uitleg over arbeidsongeschiktheids-verzekeringen (AOV)

Als zelfstandige kun je zelf bepalen wat voor voorziening je treft tegen arbeidsongeschiktheid. Er zijn verschillende mogelijkheden. Tijdens een live webinar op 27 oktober (16.00-17.00) neemt ZZP Nederland je mee in deze mogelijkheden. Met name de arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt uitgebreid toegelicht. Zo weet je na het webinar waar je op moet letten. Het webinar duurt ca. 1 uur en is kosteloos voor onze leden.

Meld je aan

Nieuwe informatie op website ZZP Nederland: pensioen

Wij geven geen pensioenadvies, maar kunnen je wel vertellen wat pensioen inhoudt. Weet jij wat jij straks krijgt als je stopt met werken? Welke mogelijkheden om pensioen te sparen zijn er voor jou? En hoe sta jij er nu voor? Wij geven je tips om inzicht te krijgen in jouw financiële situatie.

Lees meer over pensioen

Wist je dat...? 

  • Als ondernemer heb je te maken met veel uitdagingen. Is jouw bedrijf toekomstproof? Ontdek het tijdens Ondernemer Centraal LIVE: ‘Boost jouw bedrijf’ op 17 oktober 17:30 – 22:00 uur in Utrecht.
  • 20 oktober. Samen zelfstandig in de wijk; Spijkerkwartier, Arnhem. Maak onder het genot van een gratis lekker hapje en drankje kennis met 'collega' zelfstandigen uit de wijk. Tijdens de avond verzorgen we vanaf 19.30 uur een informatief programma
  • Je op ons nieuwsoverzicht op onze website nog meer ondernemersnieuws kunt lezen?

Wat vind je van deze e-mail?
@StZZPNederland @StZZPNederland
@stichtingzzpnederland @stichtingzzpnederland
zzp-nederland.nl zzp-nederland.nl
Copyright © 2022 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je producten of diensten hebt afgenomen van ZZP Nederland of omdat je bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
ZZP Nederland
Rozenburglaan 3
Groningen, 9727 DL
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


E-mail instellingen wijzigen | Uitschrijven