Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 30 april 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Vrije ruimte WKR ook inzetbaar voor thuiswerkende werknemer
Een van de maatregelen die het kabinet op 24 april heeft aangekondigd is het eenmalig verhogen van de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) van 1,7 naar 3 procent voor de eerste € 400.000 fiscaal loon. De verruiming is bedoeld om werknemers in deze moeilijke tijd extra tegemoet te komen, bijvoorbeeld door het geven van […]
Lees verder »
Administratiekantoren als kemphanen tegenover elkaar: bedreiging niet bewezen
Liet een ondernemer met een administratiekantoor zijn schadevordering richting een ander administratiekantoor vallen na bedreiging door de andere partij of verzon hij die bedreiging om onder zijn betalingsverplichtingen uit te komen? Over die vraag mocht de rechtbank Midden-Nederland zich onlangs buigen, nadat er onenigheid tussen beide administratiekantoren was ontstaan over de beëindigingsovereenkomst van hun samenwerkingsverband.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2020

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2020 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
Corona | Zelfstandigenorganisaties: kabinet sluit grensondernemers uit van steun
Het kabinet moet de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) zodanig aanpassen dat ook Nederlandse ondernemers die over de grens wonen voor de steunregeling in aanmerking komen. Dat schrijven zelfstandigenorganisaties ZZP Nederland, Zelfstandigen Bouw, ONL, Expertise Centrum Zelfstandigen bij FNV en PZO in een gezamenlijke brief aan staatssecretaris Van Ark.
Lees verder »
3 vragen en antwoorden over de impact van corona op liquiditeit en (dis)continuïteit
Hoe beperk ik de financiële schade als mijn klant het financieel niet gaat redden? Bij welke ondernemingen moet je discontinuïteit als standaard hanteren? Hoe beperk ik het liquiditeitsbeslag van een onderneming?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Update WAB

Speciaal voor u organiseren wij een update van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) na het 1e kwartaal 2020. Wat zijn de eerste ervaringen en knelpunten met de WAB en welke vragen spelen er nog in de praktijk? Casper Mons praat u in één middag op 8 april helemaal bij. Tijdens deze cursus is er voldoende ruimte voor uw eigen praktijkvragen.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Geruisloze inbreng in BV: 5 vragen en antwoorden

Nu eens even niet uitgebreid over corona. Er zijn genoeg IB-ondernemingen die geen last hebben van de huidige crisis en sommige BV’s verdienen er zelfs goed aan. Als de winsten van die ‘gelukkige’ IB-ondernemingen stijgen, komt bij hen vaak de gedachte op: moeten wij niet de BV in?

Lees verder »
Corona | Nevencodes en de TOGS-regeling: hoe zit het precies?
Vanaf 29 april kunnen ondernemers ook aanspraak maken op de TOGS-regeling met één van hun geregistreerde nevenactiviteiten. Tot nu toe kon dit alleen op basis van de hoofdactiviteit. Lees er hier alles over:
Lees verder »
Corona | NOW: wanneer weigert UWV een aanvraag?
Het kan voorkomen dat het UWV een aanvraag voor de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW)weigert. Wat zijn de gronden op basis waarvan de subsidieverlening door de uitkeringsinstantie wordt geweigerd?
Lees verder »
Aanwijzing massaal bezwaar box 3 over belastingjaar 2019
Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën meldt dat de Belastingdienst verwacht dat veel belastingplichtigen ook voor het jaar 2019 bezwaar zullen maken tegen de box 3-heffing. Daarom is besloten deze bezwaren aan te merken als massaal bezwaar, net zoals de twee voorgaande jaren.
Lees verder »
Corona | NOW is niet alleen voor omzetdaling door coronacrisis
De NOW-regeling is niet alleen van toepassing op omzetverlies door de coronacrisis, maar geldt ook voor andere situaties waarin sprake is van een omzetdaling van minimaal 20 procent over een driemaandsperiode wegens buitengewone omstandigheden.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
DNB: financiële positie pensioenfondsen verslechterd
Jubileumuitkering onbelast: hoe zit het precies?
Op consumenten gerichte branches voorzien minder omzet en werkgelegenheid
OPLEIDINGEN
HBO Bachelor Accountancy
Markus Verbeek Praehep
30 april 2020
Webinar Invloed en betrokkenheid in 2 uur
NBA Opleidingen
1 mei 2020
Webinar: Beperk de schade! Aandachtspunten BTW in het corona-tijdperk
Fiscount
7 mei 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Audit
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Controleleider Supermarkten
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Belastingadviseur
Lansigt
Gouda
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN