kanaalpagina Canvas op VRT MAX

Hallo,
Kruip in je zetel en kom er vanavond niet meer uit want...

   

"GETTING YOUR SHIT TOGETHER IS OVERRATED"

- Matt Teague uit Our friend

   

Deze vrijdagavond leggen we je filmhart goed in de watten, want het is VRT CANVAS Filmnacht. Vanaf 21.30 uur zenden we vijf topfilms achter elkaar uit: Our friend, The French Dispatch, Les misérables, You were never really here en Styx. Bang om halverwege in slaap te vallen? Geen zorgen, alle films kan je vanaf 21.30 uur ook op VRT MAX bekijken.

THE FRENCH DISPATCH

Met vrolijke kleuren en ongeziene symmetrie zijn de films van directeur Wes Anderson altijd een streling voor het oog. The French Dispatch is daar geen uitzondering op. Het weekmagazine The French Dispatch houdt op te bestaan en krijgt nog één laatste editie. Achter de typmachines zit de crème de la crème van de acteerwereld, met onder andere Bill Murray, Timothée Chalamet en Léa Seydoux.

OUR FRIEND

Dane is de beste vriend van het koppel Nicole en Matt. Wanneer Nicole ziek wordt, zet hij zijn leven op pauze. Hij is op elk vlak de hulp die ze nodig hebben. De liefde voor zijn vrienden komt met een hoge kost, maar die zou hij elke keer opnieuw betalen.

 

STYX

Spoedarts Rike vaart met haar zeilboot uit. Op volle zee verandert haar grote droom in een nachtmerrie. Ze komt vluchtelingen tegen die na een storm in nood zijn. Via de radio roept ze hulp in, maar ze merkt snel dat ze er alleen voor staat.

DRIE WEETJES OVER LES MISÉRABLES

1. HET IS NIET DE MUSICAL MET ANNE HATHAWAY

Wie Les misérables zegt, denkt automatisch aan het boek van Victor Hugo en de gelijknamige musical. Deze film is zonder Anne Hathaway die vol overgave 'I dreamed a dream' zingt, maar het moet zeker niet onderdoen. Les misérables viel zo in de smaak dat de makers mochten dromen van een Oscar.

2. VICTOR HUGO HEEFT ER IETS MEE TE MAKEN

De filmmakers hebben deze titel niet gekozen om iedereen in de war te brengen. Victor Hugo is niet ver weg. Het verhaal speelt zich af in Montfermeil, net zoals een deel van de beroemde roman. En ook vandaag leeft de Parijse voorstad nog altijd in armoede.

3. DE INSPIRATIE KOMT UIT HET LEVEN VAN DE REGISSEUR

Regisseur Lady Ly groeide op in Montfermeil, waar in 2005 volop rellen woedde. Hij haalde zijn camera boven en filmde een politieblunder. Dat is het startpunt van de film.

SPEEL JE MEE?

Zin in een spel? Puzzel mee en probeer het woord te vinden in zo weinig mogelijk beurten. Tip: zoek het niet te ver, je vindt het in deze filmnacht.

FAN VAN JOAQUIN PHOENIX? KIJK DAN ZEKER...

YOU WERE NEVER REALLY HERE

Acteur Joaquin Phoenix kruipt in de huid van Joe, een getraumatiseerde veteraan die niet bang is van geweld. Wanneer de dochter van een senator nooit thuiskomt, krijgt hij de opdracht om haar op te sporen. Zijn missie brengt hem dieper en dieper in de onderwereld.

DE POT OP

Voor iedereen die entertainment nodig heeft om toilet-tijd te doden, zoek niet verder. Bij 'de pot op' vind je het beste van VRT CANVAS, maar dan in 't kort.

DE POT OP

ROGUE HEROES

In Rogue heroes vormen Britse militairen tijdens de Tweede Wereldoorlog de speciale eenheid SAS. Als ze moeten samenwerken met de Fransen, krijg je vuurwerk.

 
DE POT OP

THE CAPTURE

In The capture wordt Shaun onterecht beschuldigd van een misdaad. Het bewijs komt van bewakingscamera's. Iets dat niet meer weg te denken is uit de moderne samenleving...

MEER TOPFICTIE OP
kanaalpagina VRT canvas op VRT max
   

COMING SOON OP VRT CANVAS

WEDSTRIJD

WIN TICKETS VOOR FILM FEST GENT

Film Fest Gent maakt van 10 tot en met 21 oktober van Gent weer een magisch filmdecor. Dat vieren we met duotickets voor de exclusieve avant-première van Dumb Money en nog veel meer voorstellingen.

  Instagram   Twitter   Facebook