ELF Voetbal nieuwsbrief van 10-03-2021
7 bijzondere feitjes en statistieken na een bizarre Champions League-avond

Na de overwinning van Borussia Dortmund en de teleurstellende uitschakeling van Juventus is er genoeg om over na te praten in de Champions League. ELF Voetbal zette zeven bijzondere statistieken, records en feitjes voor je op een rij na een enerverende avond.


Lees verder
Hoe zou VVV-Venlo ervoor staan zonder Giakoumakis?

De grootste verrassing van het lopende Eredivisieseizoen is zonder twijfel Georgios Giakoumakis. Maar hoe groot is de waarde van de spits daadwerkelijk vergeleken met de spitsen van de andere ploegen in de onderste regionen?

Lees verder
Lewandowski loopt uit naar monstervoorsprong, Giakoumakis valt uit top tien ESM Gouden Schoen

Het houdt niet op voor Robert Lewandowski. De aanvaller van FC Bayern München gaat maar door met scoren. Zaterdag was het in de kraker tegen Borussia Dortmund opnieuw raak. Door zijn hattrick heeft de Poolse international nu een gigantische voorsprong in het klassement van de ESM Gouden Schoen. Giorgos Giakoumakis is uit de top tien gevallen.

Lees verder
Interview Remko Pasveer: "Soms gaat het om knokken"

De voorselectie van het Nederlands elftal haalde Remko Pasveer (37) niet, ondanks herhaaldelijke aanbevelingen terzake. De aanvoerder van Vitesse won zondag met zijn ploeg wél knap van AZ. Ook met tien man hield de ploeg van Thomas Letsch stand. De 2-1 overwinning is een belangrijke opsteker voor de Arnhemmers, die zodoende terugkeerden in de strijd om plaats twee.

Lees verder
Interview Andreas Bjelland: "Ik wil kinderen in deze gekke tijd graag helpen"

FC Twente telde drie miljoen euro neer om hem te contracteren. Na het EK van 2012, waar hij met Denemarken in de poulefase Oranje klopte, meerde Andreas Bjelland aan in Enschede. Na een ongelukkige start werd de Deense centrale verdediger aanvoerder. Sinds 2018 speelt hij voor FC Kopenhagen en ondersteunt hij nu kinderen in coronatijd. Het virus waardoor hij ook zelf werd getroffen. “Het heeft altijd in me gezeten om iets terug te doen voor de maatschappij.”

Lees verder
Interview Harry Decheiver: "Ik heb niet alles uit mijn carrière gehaald"

Jeugdspeler, goalgetter in het eerste elftal, jeugdtrainer, heroprichter van de jeugdopleiding, assistent-trainer en interim-trainer. In vele gedaanten diende Harry Decheiver volksclub Go Ahead Eagles. De vijftigjarige Deventenaar staat tevens in de boeken als een van de elf Nederlanders die met een buitenlandse club de wereldbeker wonnen. "Ik heb niet alles uit mijn carrière gehaald."

Lees verder
Interview Danny en Ricky van Haaren: "Ik had de pech dat Feyenoord uitstekend draaide"

Danny van Haaren speelt sinds 2019 in de Tweede Divisie. Broer Ricky volgde een jaar later. Waar de jongste het shirt van VV Katwijk draagt, koos Ricky uitgerekend aartsrivaal Quick Boys als nieuwe uitdaging. "We hebben nooit samen in hetzelfde team gevoetbald. Helaas ook nog steeds niet tegen elkaar."

Lees verder
Stekelenburg keert terug: de opvallende aan- en afwezigen in voorselectie Oranje

De voorselectie van het Nederlands elftal voor de aankomende interlandperiode is bekend. Bondscoach Frank de Boer maakt voor de duels met Turkije, Letland en Gibraltar enkele nu al veelbesproken keuzes. Dit zijn de meest opvallende nieuwkomers en thuisblijvers. 

Lees verder
Zlatan Ibrahimovic terug bij Zweden: zijn mooiste momenten voor de nationale ploeg op een rij

Als we de Zweedse media moeten geloven, keert de beste speler van Scandinavië snel terug in de nationale ploeg van Zweden. Zlatan Ibrahimovic schijnt open te staan voor een terugkeer en wil op zijn 39e nog graag meedoen aan het Europees kampioenschap van komende zomer. Het zou goed nieuws betekenen voor Zweden, want Ibrahimovic liet er in het verleden prachtige dingen zien. 

Lees verder