Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 3 juni 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Alles over de nieuwe Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb
De Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) vervangt de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS). Wat verandert er? De regeling moet deels nog worden ingevuld. Lees hier wat er tot nu toe bekend is over de TVL:
Lees verder »
RA meldt creatief boekhouden: einde arbeidsovereenkomst, recht op transitievergoeding 
De interne melding van creatief boekhouden die een registeraccountant deed en zijn vermeende disfunctioneren en slechte werkhouding leiden niet tot ernstig verwijtbaar handelen of nalaten, oordeelt de Rechtbank Rotterdam. Zijn werkgever – industriële dienstverlener Bilfinger – moet daarom een transitievergoeding betalen aan de als Manager Finance werkzame man.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De Digitale Accountancyweek 2020: mis het niet!

Tijden zijn veranderd en ook bij Exact is alles volop in beweging. Waar werken wij aan, hoe doen we dat nu en wat mag je de komende periode van ons verwachten? Dat ontdek je tijdens de Accountancyweek! Hét event voor relatiebeheerders, partners en adviseurs binnen Accountancy. Schrijf je nu in!

Lees verder »
KvK: zeven op de tien ondernemers verwacht coronacrisis te overleven
Circa 7 op de 10 ondernemers verwacht dat het bedrijf de coronacrisis (zeker of waarschijnlijk) zal overleven. 2 op de 10 kan het nog niet inschatten en 1 op de 10 verwacht de coronacrisis waarschijnlijk niet te overleven.
Lees verder »
Corona | NOW aanvragen en toch ontslag: hoe duur is dat?
Werkgevers zullen goed moeten rekenen voordat ze NOW aanvragen. Wat levert het op? Wat gebeurt er als je toch ontslag moet aanvragen? Wat kost het dan?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wanneer kun je arbeidsvoorwaarden wijzigen en hoe pak je dat aan?

Als werkgever/ondernemer is het handig om het e.e.a. te weten van het huidige arbeidsrecht. Leónie van Meggelen, arbeidsrecht advocaat gaat aan de hand van een handig stappenplan in op wijzigingen van de arbeidsvoorwaarden. Wanneer kan dat, hoe pak je dat aan en waar moet je dan aan denken? Op 4 juni van 12.00 – 13.00 uur. Slechts € 59,-. 1 PE-punt.

Lees verder »
ICT & Kantoor
Jos Felix en zijn – bijna – papierloze kantoor

Jos Felix RA is de naamdrager van Felix MKB, een accountantskantoor in het Overijsselse IJsselmuiden. Strak georganiseerd, maar niet formeel. Zo zou je zijn kantoor – met een team van elf mensen – kunnen omschrijven. Zijn kantoor is niet helemaal papierloos, maar wel grotendeels. We zijn op onderzoek uitgegaan. En inderdaad, er staan nog wel […]

Lees verder »
Wat te doen met het corona-effect op het MKB-familiebedrijf?
De huidige coronacrisis is zonder twijfel erg ingrijpend voor veel MKB-familiebedrijven, constateert Register Belasting- en Bedrijfsadviseur Frank Visser. Visser analyseert de huidige doorsnee stand van zaken in het MKB-familiebedrijf aan de hand van een serie vragen die als het ware een businessscan zijn. De vragenserie is te gebruiken als checklist voor het eigen bedrijf:
Lees verder »
Corona | ‘Onrust over partnertoets Tozo’
Onder zelfstandig ondernemers is onbegrip en frustratie over de partnertoets die bij de tweede ronde steunmaatregelen aan de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is verbonden. Zelfstandigen met een partner die meer dan 1500 euro per maand verdient krijgen vanaf 1 juni geen Tozo-uitkering meer.
Lees verder »
Omzet accountancy en administratie eerste kwartaal 7,4% gestegen
De omzet in de accountancy- en administratiesector lag in het eerste kwartaal van 2020 7,4 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Daarmee loopt de sector voor op de zakelijke dienstverlening als geheel
Lees verder »
Corona | Toch geen volledige overheidsgarantie leverancierskredieten
Er komt geen volledige garantstelling door de Staat voor kortlopende leverancierskredieten. De overheid staat garant voor de eerste € 1 miljard schade voor 90 procent, meldt staatssecretaris Vijlbrief van Financiën. Het kabinet was eerst van plan om voor 100 procent garant te staan, maar de Europese Commissie gaat daar niet mee akkoord.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Video | Klantcase HLB Blomer

Jan Peter Kok, accountmanager bij HLB Blomer vertelt in deze video wat hij waardeert in het werken met Twinfield: de koppeling met de verschillende pakketten van klanten en het persoonlijke contact met Twinfield.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Beschikking Belastingdienst bij overgang onderneming
‘AOV-plicht ZZP’ers in strijd met Europees recht’
‘Wet vereenvoudiging beslagvrije voet per 2021 in werking’
Omzet detailhandel in april 1,5 procent gekrompen
OPLEIDINGEN
Webinar – Zakelijke financiering in de periode na Corona
Finturi
4 juni 2020
Vaktechnische Actualiteiten (3)
Fiscount
8 juni 2020
PinkWeb Webinar Festival – Formulier Online demo
Pinkweb
9 juni 2020
VACATURES
Assistent-Accountant (32 – 40 uur)
Van helder
Nieuwegein
Assistent Accountant
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN