House-of-Animals-Karen-Soeters-met-geit

Lieve dierenvriend,

Morgen, donderdag 23 mei, ga ik opnieuw op werkbezoek bij de oorlogsdieren en dierenbeschermers in Oekraïne. Na ruim twee jaar oorlog raken voorraden uitgeput: voer, medicijnen en veterinaire hulp zijn nu harder nodig dan ooit. Nog dagelijks brengen militairen gewonde en getraumatiseerde oorlogsdieren binnen bij de al overvolle shelters.

Veel dieren in Oekraïne zijn er gruwelijk aan toe. Met eigen ogen zag ik katten met afgerukte kaken, kapotgeschoten oogjes en ernstige verwondingen aan hun buikjes en poten. Maar er is ook hoop. Dankzij onze donateurs opent House of Animals zaterdag Lucy’s Emergency Animal Hospital. Dit noodhospitaal is voorzien van een operatiekamer, steriele ruimtes met ziekenhuisbedjes en een unit met medicatie en medische hulpmiddelen.

Het dierenziekenhuis dichtbij de frontlinie. 

Nog dagelijks brengen militairen gewonden oorlogsdieren binnen.

Lucy's Emergency Animal Hospital

Het ziekenhuis is vernoemd naar herdershond Lucy die vorig jaar december zwaargewond werd binnengebracht bij een dierenopvangcentrum in Dnipro, vlakbij de frontlinie. Geschrokken van een explosie was ze in paniek onder een auto terechtgekomen. Ondanks de pijn door haar verwondingen, bleef Lucy altijd vrolijk en levenslustig. Maar uiteindelijk overleed ze, ondanks de liefdevolle verzorging van haar dierenbeschermers. De komst van het dierenziekenhuis geeft dieren zoals Lucy straks een betere kans op overleving.

Help ons helpen

Maar we zijn er nog niet. Ook nu, na de bouw van het noodhospitaal, is jouw donatie broodnodig. Op die manier kunnen we de oorlogsdieren blijven voorzien van voer, veterinaire hulp en medicijnen. Elke donatie is welkom. En als je het jezelf kunt permitteren – een vaste maanddonatie zou helemaal super zijn, want dan kunnen we de oorlogsdieren structureel steunen.

Doneer nu

Bedankt!

Ik ben ontzettend dankbaar voor alle mensen die hebben gedoneerd en daarmee het leed van de oorlogsdieren verzachten. Heel veel dank namens de Oekraïense dierenverzorgers, ons hele team en natuurlijk de dieren!

Karen Soeters

Lieve groeten, 

Karen Soeters

Founder House of Animals

Volg ons op social media

Indien je onze nieuwsbrieven niet meer wenst te ontvangen, klik dan op afmelden.