Het Rode Kruis | Hoe Marco de ernstige verslikking bij zijn dochtertje verhielp | Tips voor verslikking bij baby’s, kinderen en volwassenen | EHBO voor de kraamzorg  

Leer EHBO voor baby en kind

Marco’s dochtertje (2) verslikt zich in een stuk sushi: “Ik heb me als ouder nog nooit zó kwetsbaar gevoeld”
 
 
"Opeens hoorde ik een vreemd geluid”
 
Een angst die voor veel ouders herkenbaar is; een ernstige verslikking waarbij je kind dreigt te stikken. Voor Marco (35) en Tanja (36) werd deze nachtmerrie werkelijkheid toen hun dochtertje stikte in een stuk sushi. Ze sprongen in de “overlevingsmodus” en wisten het gelukkig op tijd weg te halen. Het heeft veel impact gemaakt op beiden: “Ik heb me nog nooit zo kwetsbaar gevoeld als ouder”.
 
Een verslikking bij je kind Pijltje
 
 
 
 
Bij een verslikking is het belangrijk dat er snel maar kalm gehandeld wordt. De kans bestaat namelijk dat iemand die zich verslikt in paniek raakt, zeker bij kinderen. Als je vaststelt dat het om een ernstige verslikking gaat is het essentieel dat 1-1-2 zo snel mogelijk wordt gebeld en er direct gestart wordt met de EHBO-handelingen.

Weet jij wat je moet doen en wat de verschillen zijn in handelingen bij baby’s, kinderen en volwassenen? Fris je kennis op met onze tips bij verslikking en bekijk de video!

Verslikking bij baby of kind Pijltje Verslikking bij volwassenen Pijltje
 
 
 
Volg een cursus en leer wat je moet doen
 
Tijdens een EHBO-cursus leer je een ernstige verslikking herkennen en oefen je de verschillende handelingen die hierbij komen kijken. Zo sta jij sterker in je schoenen als er iemand dreigt te stikken door verslikking.
 
 
   
 
   
 
 
✔ Meest gekozen
✔ 4 uur online + 4 uur klassikaal
✔ Wet IKK goedgekeurd certificaat
✔ V.a. € 115,-
 
 
  Boek nu  
 
 
   
 
   
 
 
✔ Leer alle skills voor EHBO aan volwassenen
✔ 14 uur online + 4 uur klassikaal
✔ Europees erkend certificaat
✔ V.a. €180,-
 
 
  Boek nu  
 
 
 
Nieuw: EHBO voor de kraamzorg
 
Als toevoeging op onze IKK gecertificeerde EHBO cursussen hebben we sinds deze maand een nieuwe cursus voor professionals bij het Rode Kruis. Onze nieuwe Kraamzorg EHBO cursus is speciaal ontwikkeld voor kraamverzorgenden en geaccrediteerd door Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ). 

Werk je in de kraamzorg? Dan is deze cursus ideaal voor jou! Tijdens deze cursus ontwikkel je waardevolle vaardigheden die hen in het dagelijkse werk met pasgeboren baby’s kunnen helpen. Naast een erkend certificaat kan je ook KCKZ accreditatiepunten ontvangen door het volgen van deze cursus. Een win-win dus.
 
Meer over deze EHBO-cursus Pijltje
 
 
Volg ons ook via:  Facebook      Instagram      Twitter      LinkedIn      Youtube      TikTok
 
 
Telefoon 070 - 44 55 678
Ma-Do 08:30-21:00
Vr 08:30-17:00
Za 10:00-14:00
 
 
 
E-mail contactcenter@redcross.nl
 
 
CBF erkend Postcode Loterij ANBI
Deze mail is verstuurd door het Nederlandse Rode Kruis naar John Do met het mailadres newsletter@newslettercollector.com

Afmelden Pijltje

Wat vind je van deze e-mail? Positief | Negatief

© 2023 Het Nederlandse Rode Kruis | Anna van Saksenlaan 50, 2593 HT Den Haag | Postbus 28120, 2502 KC Den Haag
E-mail in browser openen | Privacy statement | Cookiebeleid | Disclaimer | Voeg ons toe aan jouw lijst met veilige afzenders.