Waarom zijn 'hij' en 'zij' niet afdoende?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Alcohol drinken voor je achttiende: hoe schadelijk is dat voor je brein?

In de kroeg of de winkel mag je geen drank kopen als je nog geen achttien bent. Toch proberen de meeste jongeren het voor die tijd wel al uit. Zo dronk 21 procent van de twaalfjarigen ooit alcohol, blijkt uit cijfers van het Nederlands Jeugdinstituut uit 2019.

 
 
Quest
 

Bouwstijlenquiz: weet jij uit welke periode deze panden komen?

Kom jij niet verder dan ‘mooi’ of ‘niet mooi’ als je een gebouw ziet? Of heb jij in een oogopslag door naar welke bouwstijl je kijkt? Doe de quiz van Quest en kom erachter of jij een echte kenner bent.

 
 
 
Al gezien? De nieuwe Quest Psychologie is uit  

Al gezien? De nieuwe Quest Psychologie is uit

Even helemaal niks? Dat is gemakkelijker gezegd dan voor elkaar gekregen. De een raakt snel overprikkeld, de ander kan geen prikkels genoeg krijgen. Wat zijn prikkels en wat doen ze met je brein? Kun je, als je hoogsensitief bent, je hersens tot wat meer kalmte manen en niet overal zo fanatiek op laten reageren?

 
Quest
 

Hoe groot zijn de verschillen tussen generaties nou werkelijk?

Millennials zijn zelfverzekerd en instagramverslaafd. Boomers hebben het klimaat verpest, maar ook veel vrijheden bewerkstelligd. Gen Z zet zich in voor een gelijkere wereld, hoewel ze geen gesprek meer kunnen voeren. Zeggen we. Maar kun je hele generaties wel zo generaliseren?

 
 
Quest
 

Hebben we echt andere woorden nodig voor mensen die zich man noch vrouw voelen?

‘Zij’ is een vrouw en ‘hen’ is non-binair. Het genderneutrale voornaamwoord rukt op. Dat is best complex, dus tijd om wat vragen op te helderen. Is hen/hun echt nodig? Hoe gebruik je het precies? En wat is non-binair ook alweer?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Waarom je soms maar niet wil gaan slapen

Morgenochtend moet je er weer vroeg uit. Dus je wil op tijd naar bed. Maar eerst nog even een uurtje serie kijken of door sociale media scrollen. Oeps, twee uur, nee, drie uur later sluit je pas je ogen. Waarom stellen we naar bed gaan uit?