Gawalo
Online versie
Zijn woningen op een warmtenet BENG-proof?

Kan een woning aangesloten op een warmtenet voldoen aan de eisen voor bijna-energieneutrale gebouwen (BENG)? Dat berekenden adviesbureau DGMR en ZEN-themagroep ‘Warmtenetten in BENG’ de aan de hand van drie woningconcepten.

Lees verder >
Waterstof elektrolysers 
zorgen voor meer CO2 

Groene waterstof heeft geen lagere, maar juist een hogere uitstoot van CO2 tot gevolg, zo betoogt Wim Schermer. De productie van groene waterstof, in enkele nieuwe gigafabrieken, gaat namelijk zoveel elektrische energie vragen dat kolencentrales moeten worden bijgeschakeld.

Lees verder >
Sanering grijs gietijzeren gasleidingen wordt versneld

Nog bijna 4.000 km aan gevaarlijke gasleidingen liggen er in de Nederlandse grond. Netbeheerders moeten die leidingen sneller verwijderen. Dat concludeert het Staatstoezicht op de Mijnen.

Lees verder >
(advertorial)
Renson
Healthbox 3.0 ventilatieunit
Healthbox 3.0 van Renson zorgt op een slimme manier voor gezonde lucht in huis. Deze geconnecteerde vraaggestuurde ventilatie-unit is klaar voor alle ‘smart homes’. Voor jou als installateur wordt de installatie en inregeling via de app nog een stuk praktischer.
Voorkom lekkage in de badkamer

De badkamer is de plek in huis waar de meeste vakmensen zich over buigen, van de architect en de bouwer tot de installateur en de tegelzetter. Toch ontstaan er nog vaak vochtproblemen door onvakkundige aanleg.

Lees verder >
Infraroodverwarming lijdt onder apekool

Leveranciers van nfraroodverwarming op elektriciteit beloven soms gouden bergen. Als we hun websites moeten geloven, is hun systeem goedkoop, energiezuinig, comfortabel, gezond, mooi, gemakkelijk en CO2-neutraal tegelijk. Wat is er waar en wat is apekool?

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Tips voor het onderhoud van uw rookgasmeter

De rookgasmeter is een veel gebruikt instrument voor de cv-monteur, en om zo’n rookgasmeter langere tijd te kunnen gebruiken is onderhoud noodzakelijk. Wat kun je zelf doen en wat kun je beter uitbesteden? In dit artikel alles over de rookgasmeter en het juiste onderhoud.

Lees verder >
Vakbase W-installatie
Technisch ontwerp van zonneboilersystemen

Bij het ontwerpen van zonneboilersystemen kunnen leveranciers veel ondersteuning bieden, omdat zij de precieze werking en opbrengst van hun zonneboilersysteem kennen. Wel zijn er een aantal vuistregels te geven over plaatsing, dimensionering, montage en materialen.

Lees verder >
Whitepaper
Warmtepomp versus waterstof

Lees alles over de verschillen tussen de waterstofketel en de warmtepomp.

Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright