ELF Voetbal nieuwsbrief van 11-12-2023
Zirkzee en Brobbey in topvorm: Spitsenstrijd in Oranje gaat richting kookpunt

Het is de afgelopen jaren bestempeld als één van de zwakst bezette posities in Oranje. De spitspositie zou de achilleshiel van dit Nederlands elftal zijn. Nadat Memphis Depay in de afgelopen periode weg viel door blessures, veranderde de eerste keuze in de punt van de aanval voor Ronald Koeman regelmatig. Nu enkele spitsen opeens in topvorm geraken, laait de discussie in de media alleen maar verder op. Wie staat er nu in de punt op het EK?


lees verder
Waarom Ajax tegen Sparta met stippen op het shirt speelt in plaats van namen

Ajax neemt het zaterdagavond om 18.45 uur op tegen Sparta. Op de ruggen van de spelers van Sparta is nooit een naam te lezen, maar op die van Ajax zaterdag ook niet. Check hier waarom Ajax tegen Sparta met drie stippen op de rug van het shirt speelt, in plaats van de namen. Overigens spelen ook de Ajax Vrouwen ook met de drie stippen op de rug. Zij spelen zaterdag om 14.00 uur uit tegen PSV.

lees verder
VACATURE: Marketing/communicatie stagiair gezocht voor ELF Voetbal en PANNA! Magazine

Ben jij een marketingspecialist in de dop en wil je deze skills combineren met je grote passie voor voetbal? Dat kan! Voor de magazines ELF Voetbal en PANNA! Magazine zijn we op zoek naar een enthousiaste marketing stagiair(e).

lees verder
Hoe is het nu met de spelers die afgelopen zomer zijn vertrokken uit de Eredivisie? (1)

In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisie-verlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het eerste deel van een vijfdelige serie.

lees verder
PANNA! 81 met superspitsen uit de Eredivisie, Luuk Steen, Jerdy Schouten en acht superposters!

Welke superspits is de beste? Santiago Gimenez, Luuk de Jong of toch Brian Brobbey? PANNA! zocht het uit. De uitkomst is te lezen in de nieuwe editie van ons Kidsmagazine. In nummer 81 ook interviews met Jerdy Schouten van PSV, met Igor Paixao van Feyenoord, met YouTuber Luuk Steen, met shirtjeskoning Jesse Rabbeljee en lees alles over het komende WK voor Clubteams. Plus acht superposters!

lees verder
Mooie winactie: Calcio, het Italiaanse voetbalwoordenboek

Diffidato, marcamento a mozzafiato, respingere en Vecchia Signora. Het zijn enkele voorbeelden van de enorme hoeveelheid woorden en begrippen die terugkomen in Calcio!, het Italiaanse voetbalwoordenboek. Auteur Jarno Timmermans heeft een naslagwerk samengesteld voor de liefhebber van het Italiaanse voetbal. Sowieso voor degene die regelmatig naar het land met de vorm van een laars afreist om persoonlijk een wedstrijd mee te maken.

lees verder
NEC-verdediger Calvin en Darryl Verdonk, broers en topsporters: "We motiveren elkaar"

Broers Darryl en Calvin Verdonk delen niet alleen een topsportcarrière, maar blinken tevens uit in verschillende disciplines. Calvin als linksback van onder meer Feyenoord, FC Twente en nu NEC. Darryl als kickbokser met de wereldtitel van vorig jaar als ultiem hoogtepunt. "Als ik een wedstrijd vecht, zit Calvin in de zaal."

lees verder
De zomeraanwinsten van PSV lijken stuk voor stuk voltreffers

PSV lijkt afgelopen zomer uitstekende zaken te hebben gedaan op de transfermarkt. Een deel van de aanwinsten heeft zichzelf al in de basis gespeeld, het andere deel zit daar héél dicht tegenaan. In totaal gaf PSV 'maar' 53,5 miljoen euro uit aan die nieuwe spelers. ELF licht ze hieronder voor je uit.

lees verder
ELF Voetbal nummer 12 is uit: met Paixao, Schouten, Van Brederode, Armenië-gangers, broers Verdonk en meer

De nieuwe ELF Voetbal is er! De laatste editie alweer van 2023! Een ideaal cadeau voor de feestdagen. Deze keer met interviews met Igor Paixao van Feyenoord, Jerdy Schouten van PSV, Myron van Brederode van AZ, Luis Suárez als Eredivisie-kopstuk, we gingen de boksring in met broers Calvin en Darryl Verdonk en veel meer!

lees verder
Wat zijn de scenario's van Ajax en AZ in Europa?

PSV en Feyenoord zijn al zeker van hun lot: PSV overwintert in de Champions League, Feyenoord komt na de winterstop in de Europa League uit. Maar hoe zit dat met Ajax en AZ? De Amsterdammers kunnen niet meer overwinteren in de Europa League, maar nog wel in de Conference League. AZ speelt al in dat toernooi, maar is ook nog niet zeker van doorgang naar de knock-outfase. Check hier de scenario's van Ajax en AZ in Europa.

lees verder
Jordy Tutuarima, voetbalprof in Armenië: "Mijn vriendin zei: 'als je wilt gaan, dan gaan we'"

Zijn beste seizoen beleefde hij volgens eigen zeggen bij De Graafschap onder trainer Henk de Jong. NEC heeft een speciale plek in zijn hart vanwege zijn jeugdopleiding en betaald voetbaldebuut. Na een seizoen in de hoogste Griekse divisie proeft Jordy Tutuarima dit seizoen aan een tweede buitenlands avontuur. Bij FC Noah in Armenië om precies te zijn. "Tegen mensen die daarbij vraagtekens zetten, zeg ik eerlijk. 'Als je hier komt, snap je dat'."

lees verder