Vogelkijkwedstrijd vanuit de tuin | Hoe schadelijk is mountainbiken voor de natuur?
NIEUWE WANDELGIDS

NIEUWE WANDELGIDS

Nieuw van Roots: De mooiste landgoedwandelingen van Nederland. Meer info >>
Roots
Natuurnieuws
ZIT DE MEERKOET IN DE NESTEN?

In stadsgrachten is het een bekend verschijnsel: meerkoetnesten gemaakt van zwerfvuil. Maar waarom doet deze luidruchtige zwarte watervogel dat? En heeft dat plastic schadelijke effecten voor zijn kroost? Dat zoekt bioloog Auke-Florian Hiemstra van Naturalis nu uit. Daarbij kan hij jouw hulp goed gebruiken.
Foto: Lilian Kossen

Roots
Wat een vraag!
WIE HEEFT ER OP DEZE PLANT GESPUUGD?

Stel je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: wie heeft er op deze plant gespuugd? Bioloog Geert-Jan Roebers zocht het uit.
Foto: Geert-Jan Roebers

Roots
Vogelen
VOOR AKKERVOGELS

In het weekend van 8 en 9 mei staat Texel helemaal in het teken van de vogels. Dan worden het Wadden Vogelfestival én de Texel Big Day georganiseerd, een groots vogelkijkevenement. Nieuw (coronaproof) element: je kunt de Big Day ook gewoon vanuit je eigen huiskamer meedoen en zelf vogelen voor akkervogels, het goede doel van dit weekend.
Foto: Roy de Haas

Roots
Nu te fotograferen
NATUUR IN MEI

Onder de titel Nu te fotograferen vind je in Roots elke maand leuke tips voor onderwerpen die je op dat moment goed kunt fotograferen. In deze nieuwsbrief geven we extra tips voor een maand lang fotografieplezier: van kievitsbloem tot viervlek.
Foto: Ellis Pellegrom

Gratis verzending
NU TE KOOP!

Met deze nieuwste editie van Roots ontdek je de mooiste fotolocaties van ons land, weet je de beste hotspots voor de blauwborst te vinden, maak je een lenteommetje bij Dijkwater, en nog heel veel meer…

Bestel deze editie nu in onze webshop en betaal tijdelijk géén verzendkosten naar adressen binnen Nederland!

 

Roots
Roots
Natuurkwestie
HOREN MOUNTAINBIKERS THUIS IN NATUURGEBIEDEN?

In steeds meer natuurgebieden worden mountainbikepaden aangelegd. Volgens de beheerders is dat nodig omdat er anders ‘wild’ gefietst wordt. Maar het verzet tegen de aanleg van mountainbikeroutes in natuurgebieden groeit. Vooral omdat er nauwelijks rekening wordt gehouden met de negatieve gevolgen voor verschillende diersoorten.
Foto: iStock

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden