ELF Voetbal nieuwsbrief van 20-10-2022
Zo doet Erik ten Hag (en Manchester United) het tegen de top 6 van Engeland

Manchester United won woensdagavond met 2-0 van Tottenham Hotspur in de Premier League. Trainer Erik ten Hag zag de beste wedstrijd onder zijn leiding en blikte ook alweer vooruit naar de volgende wedstrijd. Zaterdag wacht immers het uitduel tegen Chelsea. Wéér een topper. Ten Hag noemt de Premier League exciting. Hoe doet United het onder zijn leiding eigenlijk tegen de befaamde Engelse top zes?


lees verder
Oranje zit in de makkelijkste poule van het WK 2022

Het Nederlands elftal kent op papier een makkelijke poule op het WK van 2022. Sterker nog: de makkelijkste poule van allemaal, als we kijken naar de FIFA-wereldranglijst. De poule met Oranje, Qatar, Senegal en Ecuador staat gemiddeld het laagste op die ranglijst. 

lees verder
Kellian van der Kaap floreert in Bulgarije: “Je komt nooit in een gespreid bedje terecht en daardoor ben ik mentaal sterker geworden”

Zonder ook maar één minuut Eredivisie-ervaring streek Kellian van der Kaap (23) enkele seizoenen geleden neer in Israël. Daar deed de verdediger het zo goed dat hij de aandacht van Levski Sofia trok. Tegenwoordig bewaakt hij het fort van de Bulgaarse topclub. Hij vertelt over fanatieke supporters, bijzondere verzoeken en Bulgaarse tactieken.

lees verder
De tools om het WK écht te beleven met je vrienden

Als voetballiefhebbers tellen we de dagen stiekem al af; de dagen richting het WK in de winter. Een mooi evenement in de saaie en donkere wintermaanden is een welkome afwisseling. Maar toch gaat het er ongetwijfeld wel anders uitzien qua beleving. Samen met je vrienden op een terras onder het genot van een biertje wedstrijden kijken zit er wellicht niet in. Hoe je toch tot een optimale beleving van het WK komt? Wij geven je de tips.

lees verder
Interview FC Groningen-duo Van Gelderen en Musampa: "Dacht bij Ajax vaak: wie is dat?"

Ze staan aan het begin van hun carrière, maar Liam van Gelderen en Nordin Musampa kennen elkaar al bijna zeven jaar. Ze voetbalden samen in Oranje Onder 15, debuteerden tegelijkertijd voor Jong Ajax en transfereerden afgelopen zomer beiden naar FC Groningen. "Ik dacht bij Ajax vaak: wie is dat?"

lees verder
Interview voormalig Ajax-talent Anthonie Blanker: "Zie mijn leven als een lange trainingsstage"

Zijn levensverhaal zou een regelrechte bestseller zijn in boekenland. Een kaskraker in de bioscoop. Beginnend met het zware brommerongeluk als jeugdspeler van Ajax en eindigend met zijn vrijlating na vijf jaar naar eigen zeggen onschuldig te hebben vastgezeten. Daartussen pakt Anthonie Blanker het record van meest scorende Ajax-tiener in Europa, speelt hij in Portugal en Spanje en trouwt hij als speler van FC Volendam met Dolly Dot Anita. Hij wordt afgekeurd, gaat toch weer voetballen in de Verenigde Staten, breekt zijn nekwervel in België en timmert aan de weg als kickbokser. "Achteraf ben ik alles en iedereen dankbaar."

lees verder
PANNA! 69 met Matthijs de Ligt, Daphne van Domselaar, Team Gullit en gratis Panini WK 2022 Stickeralbum

Boemshakalak! Niet alleen FIFA 23 is uit. Ook de nieuwe PANNA! In nummer 69 een superinterview met Matthijs de Ligt. We gingen op pad met doelvrouwe Daphne van Domselaar van de OranjeLeeuwinnen, team Gullit geeft tips over FIFA 23, wereldkampioen Tafelvoetbal Twan Hermans over zijn sport en alle Nederlandse kampioenen uit de geschiedenis zijn in kaart gebracht. En gratis het Panini WK 2022 Stickeralbum met zes gratis stickers!

lees verder
Menno Bergsen op zijn plek in Slovenië: "De groepsapp heet niet voor niets ‘Maribor kampioen 2023'”

Als broekie vertrok Menno Bergsen (23) twee jaar geleden richting Slowakije. Zonder ook maar één minuut Eredivisie-ervaring kwam de keeper terecht bij AS Trencin. Bij die club verdiende hij een transfer naar NK Maribor. Daar groeide hij uit tot eerste doelman en speelde hij duels in Europa. Hij vertelt over het buitenlandse keepersleven, zijn eigen ‘lesauto’ en geboorterituelen.

lees verder
Interview Karim El Ahmadi: "Ajax-trainer Marco van Basten wilde eerst een vervanger voor John Heitinga"

Een luxepositie. Na zijn definitieve doorbraak bij FC Twente had Karim El Ahmadi keuzes te over. Ajax, PSV, AZ en Feyenoord stonden in de zomer van 2008 in de rij voor de middenvelder. De keuze viel op de Rotterdamse volksclub. "Van Geel wilde me overtuigen namens Ajax, maar Van Basten wilde eerst een vervanger voor John Heitinga."

lees verder