Check altijd of iedereen het begrepen heeft
Arbo Online
Online versie
Dit kunnen bedrijven doen die zelf op corona willen testen
Soms is thuiswerken onmogelijk. Organisaties die open moeten blijven  kunnen samen met een arbodienst of bedrijfsarts een eigen teststraat inrichten. Door op locatie te testen  vergroten zij de veiligheid op de werkvloer. De overheid helpt hen een handje met een financiële regeling.
Lees verder >
Check altijd of iedereen het begrepen heeft!
Een medewerker loopt bij een arbeidsongeval ernstig beenletsel op. Hij deed technisch onderzoek naar een storing aan een puinbreker. Er was die ochtend in de keet wel gemeld dat er een storing was. Maar er was alleen niet gecheckt of iedereen dit wel had begrepen. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Pauzegymnastiek thuiswerkplek
Enorme toename fysieke klachten op thuiswerkplek. Organisaties zoeken effectieve oplossingen om hun medewerkers gezond en productief te houden. Tijdens dit webinar vertellen wij hoe Pausit hulp biedt met digitale pauze-oefeningen. Meld je hieronder aan voor de GRATIS webinar.
Dit betekende Heinrich voor de veiligheidskunde
De verantwoordelijkheid voor veiligheid ligt bij de werkgever. En: die werkgever krijgt alleen een goed beeld van die veiligheid als hij werkt met data. Bij het online seminar van Young NVVK stond Heinrich centraal. Zijn ideeën hebben vele generaties veiligheidskundigen beïnvloed.
Lees verder >
Zo ga je naar een proactieve veiligheidscultuur
Bij de afdeling Werk en Gezondheid van Rijkswaterstaat kijken ze op een nieuwe manier naar risico’s in het werk. “Risicogestuurd werken en risicoleiderschap geven medewerkers positieve energie”, zegt Vanessa Kohsiek, senior adviseur arbeidsveiligheid.
Lees verder >
Whitepaper: Ongewenst gedrag
Ongewenst gedrag
Whitepaper Ongewenst gedrag
Ongewenst gedrag op het werk is een belangrijke factor bij de uitval van mensen. Maar voordat ze uitvallen, is hun productiviteit vaak al flink onder druk komen te staan. Vroegtijdig de risico’s onderkennen kan de werkgever en leidinggevenden helpen om de juiste maatregelen te treffen en problemen te voorkomen. Deze whitepaper helpt daarbij.
Aanbevolen door de redactie
Preventiemedewerker
Preventiemedewerker

Deze opleiding maakt u vertrouwd met uw werkzaamheden als (nieuwe) preventiemedewerker. U ontdekt wat er moet gebeuren om tot concrete plannen voor verbetering te komen. Tijdens deze opleiding krijgt u antwoord op al uw vragen.
Van RI&E naar cultuurverandering
Van RI&E naar cultuurverandering
Leer tijdens deze masterclass een brug te slaan tussen RI&E en cultuurverandering. Krijg inzicht in de sociaalpsychologische factoren, die zich binnen organisaties afspelen als het gaat om risico’s en het invoeren van maatregelen.
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright