Hoe hoog is ‘drie appels hoog’?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Wat gebeurt er als een leeuw een stampvolle kerk betreedt?

In 1938 liep een ontsnapte circusleeuw een stampvolle kerk in Sittard binnen. Terwijl iedereen in paniek een veilig heenkomen zocht, ging Asor lekker op het altaar zitten kakken.

 
 
Quest
 

Questies, de nieuwe podcast van Quest

Bij Quest bijten we ons vast in de wetenschap en we schrijven er heerlijke stukken over. Maar er valt vaak veel meer te vertellen, én te discussiëren. Dat doen we in de podcast Questies. Elke vier weken maken we een uitzending vol verrassende feiten en opzienbarende inzichten. Luister maar naar de eerste aflevering.

 
 
 
Quest Pubquiz voor thuis: zes maal 80 lekkere vragen

Quest Pubquiz voor thuis: zes maal 80 lekkere vragen

De eerste drie edities waren al erg leuk (al zeggen we het zelf), en nu kun je je lol op met de vierde editie van de Quest Pubquiz voor thuis. Trommel je vrienden op voor een avond pret en ontdek wie er het meeste weet over het heelal, de natuur, technologie en nog veel meer. Natuurlijk zit er ook een fotogenieke beeldronde bij. Wie nodig jij uit?

Of buig je je liever over een en hetzelfde thema? Kijk dan eens naar de voetbal- en geschiedenis-editie die we maakten. Ook die twee pubquizzen hebben elk tachtig lekker lastige vragen. Dus ja, in totaal kun je kiezen uit zes verschillende thuisquizzen. Wat wacht je nog?

 
Quest
 

Waarom is stress zo vermoeiend?

Chronische stress is niet goed voor je gezondheid. Maar waarom krijgen we last van lichamelijke klachten als we spanning ervaren? Drie vragen en antwoorden over stress en piekeren.

 
 
Quest
 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda

Is kunstmatige intelligentie echt zo gevaarlijk als in films?

In Hollywoodklassiekers als Blade Runner, Terminator en 2001: A Space Odyssey worden computers de baas, met akelige gevolgen voor de mens. Frank van Harmelen, hoogleraar kunstmatige intelligentie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, wil penarie voorkomen door systemen beter te leren begrijpen.

 
 
Quest
 

Eindelijk weten we het: zó groot is een smurf

Er zijn allerlei gegevens om uit te maken hoe lang een smurf is. Ze wonen in een paddenstoel en kunnen door een waterkraan, beweerde Vader Abraham. Maar kan dat wel echt smurfen? Wij zochten deze kwestie tot op de bodem uit. Want wat tekenaar Peyo er zelf over zei (‘een smurf is ‘drie appels groot’), blijkt nog niet erg duidelijk.

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige keer

Zo voorkom je spetters rond de wc

Niemand wil een natte wc-bril, maar hoe voorkom je dat je daar zelf overheen spettert? Quest dook in de hogere toiletkunde en geeft je antispettertips.