Tobroco wil voor complete lijn G-machines een elektrische variant
Bouwmachines
BouwMachines Kennisdag
Online versie
PW
GMB haalt veel milieuwinst met zware machines
Aannemer GMB uit Opheusden heeft duurzaam werken hoog in het vaandel staan. Vanzelfsprekend wordt hierbij ook gekeken naar het materieel. Ogenschijnlijk kleine stapjes bij zware machines leveren vrijwel net zo veel milieuwinst op als een diesel-minigraver inwisselen voor een elektrisch model, zegt Gerard van der Veer, hoofd materieelbeheer bij het familiebedrijf.
Tobroco wil voor complete lijn G-machines een elektrische variant

Tobroco heeft in oktober de eerste elektrische Giant knikladers uitgeleverd. Voor dit jaar staat de bouw van vijftig elektrische machines op de planning, die allemaal al verkocht zijn. 

Lees verder >
Primeur: Pon laat 25-tons elektrische Z-Line zien op Kennisdag

Pon Equipment zorgt voor een spectaculaire primeur op de BouwMachines Kennisdag. Voor het eerst zal de Z-Line worden getoond aan het publiek. Deze accu-elektrische, 25-tons rupsgraafmachine is ontwikkeld door ingenieurs van Pon uit Noorwegen.

Lees verder >
Deutz-importeur DPS Power op de bres voor diesel: ‘Mix van bronnen blijft nodig’

Directeur Frank van Laar van Deutz-importeur DPS Power heeft vaak het gevoel dat hij tegen windmolens moet vechten. Letterlijk. Waar zonne- en windenergie en bijvoorbeeld elektrische machines een positief, groen imago hebben, staat diesel te boek als vervuilend en vies.

Lees verder >
Riwal wil groenste verhuurvloot van Nederland aanbieden

Riwal streeft ernaar de groenste verhuurvloot van Nederland te hebben. Inmiddels is de specialist in heftrucks, verreikers en hoogwerkers volgens eigen zeggen een heel eind op weg. Het merendeel van de ruim 3.000 machines uit de verhuurvloot wordt elektrisch aangedreven.

Lees verder >
PW
Eerste elektrische Knikmops KM130E draait bij verhuurbedrijf Loxam
Knikmops-importeur De Schans ontvangt wekelijks offerte-aanvragen voor een elektrische Knikmops. ‘De markt is duidelijk aan het veranderen’, stelt verkoopleider Jan-Willem Slegh. Om aan de vraag te kunnen voldoen lanceerde De Schans eerder dit jaar de KM130E. Volgend jaar volgt de KM250 in een elektrische uitvoering.
PW
Avitec herstraat Groninger binnenstad emissievrij, met fonkelnieuwe machines
Het is een project dat inmiddels landelijk de aandacht trekt. De Drentse aannemer Avitec is bezig met het herstraten van de Groninger binnenstad, en doet dit volledig emissievrij. 
PW
Energy Expert Willem Stehouwer: ‘Waterstof wordt het reële alternatief’
Is waterstof de brandstof van de toekomst? Willem Stehouwer, Energy Expert Material Handling bij MEP, laat hierover zijn licht schijnen tijdens de BouwMachines Kennisdag. 
PW
De toekomst is elektrisch: Wierda ziet groeiende vraag naar ombouw dieselauto’s en -machines
De Friese ondernemer René Wierda denkt met zijn mensen graag vooruit. Bijvoorbeeld over emissiebeperking. Bezig zijn met de toekomst van de transport- en de bouwsector is wat Wierda en zijn ruim tachtig werknemers drijft.
PW
Pon innoveert om uitstoot te beperken: accu-elektrische Cat Z-Line versneld naar Nederland
Een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Dat is volgens Raymond Gense, directeur Future Technology bij Pon, in toenemende mate de rol van de Cat-importeur.
PW
BMWT-directeur Jan Hommes over emissiebeperking: ‘Leg focus op fijnstof en stikstof’
De materieelsector ontkomt er niet langer aan: het beperken van de uitstoot is een van de belangrijkste opgaven voor de komende jaren. ‘De druk zit behoorlijk op de ketel, dit dwingt de sector tot actie’, zegt directeur Jan Hommes van de BMWT.
PW
Uitstoot van bouwmaterieel beperken: waarom, en wat zijn de oplossingen?
Emissiebeperking is een brandend actueel thema in de materieelsector. Veel fabrikanten zijn bezig met het onderzoeken en toepassen van manieren om de uitstoot door machines te verminderen. Waar fabrikanten nog niet zo ver zijn, komen Nederlandse dealer-importeurs met eigen oplossingen.
Vakmedianet
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright