Het schrijnende verslag van toen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Waarom lijken we zo te smullen van andermans problemen?

Het internet barst van de verhalen over andermans leed. Ze worden door duizenden ogen meegelezen. En die smullen ervan. Waarom vinden we dat toch zo lekker, lezen over andermans ellende?

 
 
Quest
 

Waarom kun je niet altijd tanken bij een onbemand benzinestation?

Oeps, je tank is bijna leeg. In de verte zie je een onbemand tankstation. Op je rekening staat nog veertig euro, meer dan genoeg om thuis te komen. Toch is het niet genoeg om te mogen tanken. Hoe zit dat?

 
 
Quest
 

Maak je vrienden in met de Quest Pubquiz voor thuis

‘De meeste pubquizvragen vind ik stiekem een beetje saai. Hoofdstad Zimbabwe? Jaar van de Hongaarse revolutie? Geen flauw idee. De antwoorden ben ik alweer vergeten voor ik het café uit ben. Bij Quest zijn we dol op gekke weetjes en onverwachte vragen, en die proberen we dan ook zoveel mogelijk te stellen. Zodat je niet alleen een leuke avond hebt, maar óók wat goede feitjes rijker bent.’ - Emmeke Bos, redacteur en mede-auteur van de Quest Pubquiz voor thuis

 
 
Quest
 

Hatsjoe! Waarom niezen we vaak meerdere keren achter elkaar?

Slechts een keer niezen is er vaak niet bij als je last hebt van een kriebel in je neus. Voor je het weet proest je drie of vier keer achter elkaar. Hoe komt dat?

 
 
Quest
 

Vijf dode kinderen in één gezin: zó sloegen de mazelen toe in 1934

Vaccinaties tegen de mazelen bestonden nog niet toen zes van de zeven kinderen in het gezin Brekelmans ziek werden. In korte tijd overleden er vijf. Lees het schrijnende krantenverslag van toen.

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Waarom zijn sommige navels diep en hebben andere een bobbel?

Of je een 'innie' of 'outie' hebt, heeft niks te maken met het afknippen van de navelstreng. Waar komt het verschil dan vandaan?