Heb je last van een muggenbult, of ben je toch in contact gekomen met de brandhaartjes van de rups?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

De 'Nederlandse' zon is minder schadelijk dan de 'Spaanse'

Goed nieuws voor zonaanbidders die de zomer in Nederland (moeten) blijven: je verbrandt minder snel op het Hollandse strand dan aan de Costa Brava. Maar hoe zit dat precies? En hoe schadelijk is de 'Nederlandse' zon eigenlijk?

 
 
Quest
 

Vijf redenen waarom mensen in (doorzichtige) listen van oplichters trappen

Trucs van oplichters zijn alleen gevaarlijk voor naïeve, onoplettende mensen. Toch? Nou nee. De beste oplichters kunnen bijna iedereen bij de neus nemen. 

 
 
Quest
 

Gesponsord bericht

Kunnen we de plasticsoep in de oceanen ooit nog terugdringen?

Onoplosbaar is het plasticprobleem zeker niet, vertelt marien bioloog Jan Andries van Franeker van Wageningen Marine Research. Maar dan moeten we wel nú ophouden plastic in zee te dumpen.

 
 
Quest
 

Waarom hebben oude fabriekshallen schuine daken?

Oude fabriekshallen hebben vaak schuine puntdaken. Het ziet er heel hip en industrieel uit, maar daar was het de ontwerpers van de fabriek waarschijnlijk niet om te doen. Wat is het idee achter de zogeheten 'zaagtandvorm' dan wel?

 
 
Quest
 

Zo zie je het verschil tussen een muggenbult en een bult van de eikenprocessierups

Misschien dacht je dat je een muggenbult had, maar de kans is aanwezig dat je zat te krabben vanwege de brandhaartjes van de eikenprocessierups. Zo kom je erachter met welke bult je te maken hebt.

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Hoe belangrijk is een coronavaccin voor het bereiken van groepsimmuniteit?

Wetenschappers over de hele wereld zijn druk bezig om een vaccin te maken, zodat we ons leven weer kunnen oppakken. Maar wat als we nou gewoon op de 'natuurlijke' manier immuun zouden worden? Heeft dat zin?