win prachtboeken en kaartjes voor ‘pijnlijk mooie’ film | interviews met schrijvers Mariët Meester en Joyce Roodnat | uitslag van de Beter Bed Schrijfwedstrijd
Zin Magazine 9

Zin Magazine 9

'We voelen ons 12 jaar jonger'
Zin
30 juli is de Dag van de vriendschap
Vier oude vrienden en maak nieuwe

Sommige vriendschappen zijn voor altijd en andere verwateren - dat hoort bij het leven. Nieuwe vrienden maken is soms pure noodzaak. Maar hoe maak je nieuwe vrienden en waar vind je hen? Wat is eigenlijk een echte vriend en… hoe herken je een valse vriend?

Zin
Wandelboekje Joyce Roodnat: interview + win-actie
‘Ik mis mijn moeder nog altijd. Door in ons spoor te lopen, herinnerde ik me allerlei extra details’

Als kind liep Joyce Roodnat dag in dag uit met haar moeder door Amsterdam-Oost. Ze gingen samen naar de bib in Betondorp, keken naar de koeien die graasden naast het gloednieuwe winkelcentrum, wandelden naar school ‘aan de andere kant’ van de Middenweg. Roodnat liep de wandelingen die ze met haar moeder maakte opnieuw en wijdde daar een boekje aan: Met moeder mee. Een wandeling. Pas bij het schrijven realiseerde ze zich hoe het voor haar moeder geweest moet zijn: een gescheiden, alleenstaande vrouw zijn in een net-naoorlogse tijd.

Zin
Uitslag Beter Bed Schrijfwedstrijd
De winnaar van het bed + de mooiste schrijfsels over dromen

Zin in zoete dromen?, zo begonnen we ons blog van 21 juni. In samenwerking met Beter Bed mogen we namelijk een prachtig bed uit de nieuwe B Bright Collectie weggeven. De opdracht was simpel: schrijf in maximaal 100 woorden een persoonlijk verhaaltje of gedicht over dromen. We kregen ongelooflijk veel reacties! Lezen?

Zin
Win-actie: met filmkaartjes én het boek
Verfilming van de pijnlijk mooie bestseller ‘Where the crawdads sing’

Where the crawdads sing ging inmiddels 4 miljoen keer over de toonbank. Het volgens de New York Times ‘pijnlijk mooie boek’ van Delia Owens vertelt het verhaal van Kya, die eind jaren 50 alleen opgroeit in de moerassen van North Carolina. Wanneer haar vroegere vriendje dood wordt teruggevonden, wordt ze door de politie tot hoofdverdachte gebombardeerd. De gelijknamige film draait vanaf vandaag in de bioscoop en jij kunt kaartjes winnen (én de Nederlandse vertaling van het boek!).

Zin
Mystieke kunstwerken van een Turkse modefotograaf
De versmolten werelden van Erkin Demir

Hij werkt voornamelijk in fashion, maar maakt ook hele bijzondere foto’s met dubbele belichtingen. De in Turkije woonachtige kunstenaar Erkin Demir creëert intrigerende composities door landschappen en architectuur te versmelten met lichamen en gezichten.

Zin
Zo vrij als een vogel
Schrijver Mariët Meester: ‘Ik wil leeftijdsloos leven’

Op haar 24ste timmerde schrijver Mariët Meester van een paar oude planken een piepkleine woonwagen en trok met vriend Jaap en een pony door Frankrijk. Nu, op haar 64ste, leeft ze zo vrij als een vogel van het bescheiden inkomen dat ze al schrijvend vergaart. Hoe doet ze dat toch?

Zin
Smeren maar!
Fijne producten van Collistar cadeau!

Nu bij een abonnement op Zin Magazine: twee Collistar zonbeschermingsproducten (t.w.v. € 69) cadeau! Deze fijne producten bevatten een nieuwe uv-filterformule die de gezondheidsvitamine activeert en de schadelijke stralen blokkeert. Profiteer met deze aanbieding van maar liefst 68% korting! Wacht niet te lang, want deze actie duurt nog maar 4 dagen.

Volg Zin ook op
Zin - Instagram Zin - Facebook Zin - Twitter
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden